Mars Chocolate Drinks roept producten vanwege mogelijke aanwezigheid Bacillus Subtilis

Vrijwillige terugroepactie Mars Chocolate Drinks van 4 sports-cap merkflessen met melkproducten geproduceerd door Milchwerke Mittelelbe GMBH
Mars Chocolate Drinks kondigt de vrijwillige terugroeping aan van 4 sports-cap merkflessen met melkdrank geproduceerd voor Mars Chocolate Drinks door Milchwerke Mittelelbe GMBH met een houdbaarheidsdatum van 19/12/2014 tot en met 11/4/2015.

Iedereen die een van de hieronder genoemde artikelen met een houdbaarheidsdatum van 19/12/2014 tot en met 11/4/2015 heeft gekocht, wordt geadviseerd om deze niet te consumeren en contact op te nemen met de consumentenservice voor meer informatie.

Bacillus SubtilisMars Chocolate Drinks roept de hieronder genoemde producten terug uit voorzorg. Dit vanwege de mogelijke aanwezigheid van een bacterie die bekend staat als Bacillus Subtilis.

In samenspraak met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit worden alle gepaste maatregelen genomen. Mars Chocolate Drinks neemt kwaliteit en voedselveiligheid zeer serieus en biedt consumenten verontschuldigingen aan voor eventueel ongemak.

De 4 producten waarop dit van invloed is:

  • Mars Refuel Milk 350ml sports cap
  • Snickers On the Go 350ml sports cap
  • Milky Way Chocolate Milk 350ml sports cap
  • Bounty Drink 350ml sports cap

Met de volgende houdbaarheidsdatum: 19/12/2014 tot en met 11/4/2015, gemaakt door: Milchwerke Mittelelbe GMBH, Duitsland. Geen andere verpakkingsformats of flesformaten van deze melkdrankproducten worden hierdoor beïnvloed.

Bacillus subtilis is een kleine Gram-positieve, aërobe sporevormende bacterie. Het organisme groeit bij temperaturen tussen de 12 en 55 °C en heeft een optimum temperatuur van 37 °C. De sporen zijn behoorlijk resistent tegen koken. Het organisme komt veel voor in grond en op plantenmateriaal. Ook komt het binnenshuis voor. Bacillus subtilis is een van de vele bacteriën die van nature in het menselijk lichaam voorkomen. De bacteriën zijn alleen schadelijk wanneer de kolonies te groot worden en beginnen infecteren het lichaam.

Bacillus subtilis kan voedselvergiftiging veroorzaken. Deze voedselvergiftiging heeft enkele kenmerken. De ziekte begint ongeveer 2,5 uur na het consumeren van het besmette voedsel. In vele gevallen begint ziekte zelfs binnen 60 minuten.
Braken is het symptoom dat bij deze ziekte het meest voorkomt, gevolg door diarree, buikpijn, hoofdpijn en zweten. De symptomen houden niet lang aan. Patiënten zijn meestal na 1 tot 8 uur hersteld.
Grote aantallen B. subtilis (>10 5 tot 10 9 cve/ g) kunnen voedselvergiftiging veroorzaken (Kramer et al ., 1989). Bij zeer verzwakte patiënten of gebruikers van drugs komen infecties meer voor, doordat narcotica besmet kunnen zijn met B. subtilis (Boer and Diderichsen, 1991).

Consumenten nemen voor meer informatie contact op met Consumer Care: +31 (0)800 73344733.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen