Gita Gallé wordt voorzitter Raad van Bestuur Deventer Ziekenhuis

voorzitter-183x200Gita Gallé, Raad van Bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis, vertrekt op 1 november 2014 om de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het Deventer Ziekenhuis te worden. Gita Gallé volgt hiermee interim-voorzitter Piet-Hein Buiting op.

Gita Gallé werd in februari 2010 bestuurder van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Haar kennis en ervaring zijn van grote waarde geweest voor dit ziekenhuis. Zij speelde in de overgang naar de nieuwbouw en daarna een belangrijke rol in de meer klantgerichte inrichting van de patiëntenzorg. Mede onder haar verantwoordelijkheid is bovendien de verandering van de organisatiestructuur doorgezet naar resultaatverantwoordelijke eenheden waarvan zij er vervolgens diverse aanstuurde.

In haar portefeuille zat onder meer Human Resources en de selectie en implementatie van een nieuw EPD/zorglogistiek systeem. Onder haar leiding zijn voorts de relaties met huisartsen verder versterkt en zijn de eerste stappen gezet om samen met de huisartsenpost-HOV te komen tot gezamenlijke spoedzorg binnen de muren van het ziekenhuis.

De Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben grote waardering voor wat Gita Gallé de afgelopen jaren voor het ziekenhuis heeft betekend. Peter Beckers, voorzitter Raad van Toezicht : ‘De behoeftes en wensen van patiënten en huisartsen zijn in haar beslissingen altijd leidend geweest. Dat was haar grote kracht.’

De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur zijn voornemens om met een tweehoofdige Raad van Bestuur verder te gaan.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen