Samen Sterk zonder Stigma belangrijke speler op VWS-congres over destigmatisering

Array

indexKopstukken uit zorg, onderwijs, bestuur en bedrijfsleven strijden samen voor samenleving waarin psychische aandoeningen open besproken kunnen worden
Samen Sterk zonder Stigma, de stichting die zich inzet voor openheid over psychische aandoeningen, zal met verschillende activiteiten een bijdrage leveren aan het Nationaal Congres van VWS: ‘Anders denken over psychische aandoeningen’. Het congres staat in het teken van het doorbreken van taboes op psychische aandoeningen en vindt plaats op 10 september in de Fokker Terminal in Den Haag. Het congres wordt georganiseerd door minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn en wordt geopend door Minister-president Mark Rutte.

Samen Sterk zonder Stigma levert enkele belangrijke bijdragen aan het congres. Zo is Gerdien Rabbers, directeur van Samen Sterk, een van de key note speakers. Verder verzorgt de stichting een interactieve sessie over ‘Toegepast HR-beleid voor werknemers met een psychische aandoening’ en biedt ze ‘Handvatten voor stigmabestrijding in en vanuit de GGz’. Ook sponsort de stichting de landelijke StigmaTour, die loopt van september 2014 tot en met september 2015.

Gerdien Rabbers: “We zijn enorm blij dat VWS een congres organiseert rond dit thema. Steeds weer blijkt dat het lastig is over psychische aandoening te praten, met alle gevolgen van dien op het gebied van stigmatisering en sociale uitsluiting. Dankzij de reikwijdte en uitstraling van een partij als VWS kunnen we heel veel mensen bereiken met de belangrijke boodschap dat openheid over psychische aandoeningen hiertegen helpt. Iedereen kan op zijn eigen manier dus bijdragen aan meer begrip voor en een betere benadering van mensen met een psychische aandoening. Dat is iets waar onze hele maatschappij bij gebaat is.”

 

Samen Sterk besteedt in haar huidige campagnes over openheid met betrekking tot psychische aandoeningen extra aandacht aan gebieden waar nog veel winst valt te behalen, namelijk de werkvloer en de GGZ.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen