Kraamzorg Pantein-Vivent verder als Welkom Kraamzorg

Array

welkomNieuwe naam laatste stap van integratie kraamzorgorganisaties
Kraamzorg Pantein-Vivent gaat vanaf 1 januari 2015 door het leven als Welkom Kraamzorg. Dit nieuws hoorden de 220 medewerkers maandagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Udense Kruisherenkapel. “Deze naam benadrukt onze inzet voor warmte en geborgenheid”, aldus Erik Valstar, directeur Kraamzorg Pantein-Vivent. “Het pasgeboren kind en de kersverse ouders staan centraal, dat willen we uitdragen.”

De nieuwe naam is de laatste stap op weg naar één kraamzorgorganisatie. De kraamzorgafdelingen van (thuis)zorgorganisaties Pantein en Vivent fuseerden al in januari 2011. “Sindsdien zijn we stap voor stap naar elkaar toegegroeid en in elkaar geschoven”, zegt Valstar. “Dat kost tijd, want de kwaliteit staat voorop. Maar het resultaat staat als een huis. Dat bleek ook uit het resultaat van de HKZ-toetsing enkele weken geleden. Dit belangrijke kwaliteitskeurmerk hebben we met glans behaald.”

Kindje centraal
De naam Welkom Kraamzorg is de kroon op een intensief traject. “Best een zware bevalling”, geeft Valstar toe. “Maar we zijn trots op het resultaat. Deze naam vertelt precies waar we voor staan: elk nieuw leven is welkom. Het kindje én de ouders de allerbeste zorg bieden, tijdens de geboorte én in de kraamperiode daarna, daar gaat het om. Deze naam helpt om daarin nog verder te groeien. Niet zozeer qua vakmanschap – daarin zitten we aan de top – maar de beleving kan altijd beter. We zitten nu op een beoordeling van een 8,8. We willen naar een 9+.”

Herkenbaar in uitgestrekt gebied
Welkom Kraamzorg treedt naar buiten met een eigentijds en fris logo, ondersteund met de slogan ‘Welkom bij een mooi begin’. Tot 1 januari wordt de nieuwe uitstraling geleidelijk doorgevoerd in alle uitingen, van kleding tot briefpapier. “Onze medewerkers werken nog steeds in verschillende uniformen, van Vivent óf Pantein. Dat is onpraktisch en voor onze klanten soms verwarrend. Ook daar komt dus verandering in. Binnenkort zijn we in alle twintig gemeenten van ons werkgebied duidelijk herkenbaar, van ’s-Hertogenbosch tot en met Boxmeer, en van Oss tot en met Boekel.”

Welkom Kraamzorg is actief in twintig gemeenten in de regio Noordoost-Brabant. Voor meer informatie:

T/m 31-12-2014: www.kraamzorgpantein.nl en www.viventkraamzorg.nl

Vanaf 1-1-2015: www.welkomkraamzorg.nl

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen