Reuma-onderzoekers Amsterdam bundelen krachten voor betere zorg

Reuma-onderzoekers van AMC, Reade en VUmc bundelen hun krachten in het nieuwe Amsterdam Rheumatology & immunology Center. Hiermee ontstaat het grootste centrum voor dit onderzoek in Nederland. Binnen Amsterdam Rheumatology & immunology Center werken ruim 50 onderzoekers aan de opsporing en behandeling van reumatische en immunologische aandoeningen. Grote voordeel van deze samenwerking is dat de concentratie van onderzoekers zal leiden tot innovaties in de behandeling van deze ziekten. De onderzoekers werken samen aan de behandelingen van de toekomst.

Gisteren hebben de besturen van AMC, Reade en VUmc een samenwerkingsverband, Amsterdam Reumatologie en immunologie Center, ondertekend voor een nieuw internationaal onderzoekscentrum op het gebied van reumatologie en immunologie.

reumaHet centrum combineert hoogwaardig, wetenschappelijk onderzoek met het opleiden van top-talent voor het onderzoek naar deze ziekten. De samenwerking maakt het centrum tot een sterke internationale researchpartner op het gebied van de basale en klinische reumatologie en immunologie. Ook regionaal en nationaal is het een belangrijk referentiecentrum voor reuma-onderzoek.

Het Amsterdam Rheumatology & immunology Center oefent als topinstituut een grote aantrekkingskracht uit op subsidiegevers, onderzoekers, artsen en paramedici in binnen en buitenland. De patiëntenzorg blijft plaatsvinden vanuit de drie deelnemende organisaties: AMC, Reade en VUmc.

Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen