St. Anna Ziekenhuis ontving afgelopen weken vijf keurmerken

Array

Diverse patiëntenverenigingen gaven het St. Anna Ziekenhuis in de afgelopen drie weken hun keurmerk. Het gaat om respectievelijk het groene vinkje patiëntenwijzer bloed- en lymfeklierkanker, het groene vinkje patiëntenwijzer prostaatkankerzorg, het Vaatkeurmerk, het Spataderkeurmerk en het groene vinkje Stomazorg. Deze keurmerken geven patiënten en zorgverleners inzicht in de kwaliteit van zorg die ziekenhuizen bieden. Het St. Anna Ziekenhuis is blij met de erkenning van deze verenigingen. Onderstaand vindt u nadere informatie over de verschillende keurmerken.

akkoord instemmingGroen vinkje bloed- en lymfeklierkanker en prostaatkankerzorg
Op 29 september ontving het St. Anna Ziekenhuis zowel het groene vinkje voor bloed- en lymfeklierkanker als voor prostaatkankerzorg. Het Anna voldoet hiermee aan alle minimale voorwaarden van goede zorg vanuit patiëntenperspectief en wordt in de patiëntenwijzer van beide aandoeningen gemarkeerd met een groen vinkje.

De patiëntenwijzer bloed- en lymfeklierkanker is ontwikkeld door Stichting Hematon met hulp van de Levenmetkanker-beweging (voorheen NFK: Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties). De patiëntenwijzer bloed- en lymfeklierkanker vindt u op www.hematon.nl.

De patiëntenwijzer Prostaatkankerzorg heeft de Levenmetkanker-beweging ontwikkeld in samenwerking met ProstaatKankerStichting.nl. Deze wijzer vindt u op de site van laatstgenoemde stichting: www.prostaatkankerstichting.nl.

Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk
Op 6 oktober kreeg het St. Anna Ziekenhuis het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk van De Hart & Vaatgroep. Een ziekenhuis ontvangt deze keurmerken, wanneer het aan de kwaliteitscriteria van deze patiëntenorganisatie voldoet. Beide keurmerken helpen vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar de beste vaatzorg en spataderzorg wordt aangeboden.

Op www.hartenvaatgroep.nl kunnen patiënten en verwijzers zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk 2014 hebben ontvangen.

Groen vinkje Stoma Zorgwijzer
Op 16 oktober ontving het St. Anna Ziekenhuis een ‘groen vinkje’ van de Nederlandse Stomavereniging. Dat betekent dat patiënten ervan op aan kunnen dat de stomazorg van het ziekenhuis voldoet aan de voorwaarden die de Nederlandse Stomavereniging daaraan stelt.

De Nederlandse Stomavereniging heeft samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen, chirurgen en urologen de minimale normen goede stomazorg ontwikkeld. Voldoet een ziekenhuis aan alle normen voor goede stomazorg, dan krijgt het ziekenhuis in de Stoma Zorgwijzer een groen vinkje. De Stoma Zorgwijzer en meer informatie hierover is te vinden op www.stomavereniging.nl.

Bron: St. Anna Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen