Twentse Zorgacademie officieel van start

Array

Vanmiddag vond de officiële ondertekening van het samenwerkingsverband binnen de Twentse Zorgacademie (TZA) plaats op de ROC-locatie aan de Wethouder Beversstraat in Enschede. De samenwerkingspartners ROC van Twente, Livio, Loohuis communicatie en beveiligingen B.V., Loohuis Installatietechnieken B.V., de gemeente Enschede en Roessingh Research and Development zetten hun handtekening onder dit bijzondere project, dat onder anderen burgers, studenten en mantelzorgers laat kennismaken met zorg technologische ontwikkelingen, technieken en apparatuur.

 Toelichting foto: Ondertekening van samenwerkingsovereenkomst door J.H. (John) van der Vegt, voorzitter College van Bestuur van ROC van Twente, G.C. (Guido) van de Logt, voorzitter Raad van Bestuur van Livio, P.G. (Patrick) Welman, wethouder Economie en Werk van de Gemeente Enschede, B. (Ben) Loohuis, directeur van Loohuis Installatietechnieken B.V., H. (Henry) Loohuis, directeur Loohuis communicatie en beveiligingen B.V. en H. (Hermie) Hermens, directeur Telemedicine van Roessingh Research and Development.


Ondertekening van samenwerkingsovereenkomst door J.H. (John) van der Vegt, voorzitter College van Bestuur van ROC van Twente, G.C. (Guido) van de Logt, voorzitter Raad van Bestuur van Livio, P.G. (Patrick) Welman, wethouder Economie en Werk van de Gemeente Enschede, B. (Ben) Loohuis, directeur van Loohuis Installatietechnieken B.V., H. (Henry) Loohuis, directeur Loohuis communicatie en beveiligingen B.V. en H. (Hermie) Hermens, directeur Telemedicine van Roessingh Research and Development.

Twentse Zorgacademie
De bedoeling van deze samenwerking is om burgers samen met studenten laagdrempelig kennis te laten maken met nieuwe technieken, die onder andere het zelfstandig blijven wonen ondersteunen en zorg personaliseren. Met het tekenen van de intentieverklaring samenwerkingsovereenkomst bekrachtigen alle partijen officieel de intensieve samenwerking die reeds bestaat. Samen gaan ze gebruik maken van de innovatieve (opleidings)mogelijkheden die de ruimte van de TZA hen biedt.


Meerwaarde voor alle partijen

Studenten in de zorg, welzijn, techniek en bouw worden bij de TZA stageplaatsen aangeboden. Ook biedt de samenwerking burgers de kans te leren omgaan met technologie. Daarnaast kunnen verzorgenden, verpleegkundigen, vrijwilligers en mantelzorgers kennismaken met en geschoold worden in de modernste technieken en technologieën. De kennis en ervaring van de partners in deze samenwerking wordt gebruikt voor continue verbetering van de TZA.


Samenwerkingsverband

De TZA is een initiatief van diverse participerende partijen, waarbij het concept van de TZA is ontwikkeld door Livio, Loohuis communicatie en beveiligingen B.V., Loohuis Installatietechnieken B.V., Gemeente Enschede, Roessingh Research and Development en ROC van Twente. Daarnaast leveren diverse Twentse leveranciers en organisaties een bijdrage in de vorm van producten, technologie, communicatie en beveiliging.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen