Door coeliakie moeten mensen zich een heel nieuwe manier van denken, boodschappen doen en koken eigen maken
ArrayHeerlijk Glutenvrij Eten
In januari 2012 werd bij de schrijfster van dit boekje, Liane Wiedijk uit Doetinchem, de ziekte Coeliakie geconstateerd. Dat bleek een gebeurtenis die haar leven ingrijpend zou wijzigen omdat ze vanaf dat moment verder glutenvrij zou moeten eten.
Coeliakie is een ongeneeslijke intolerantie voor gluten die in veel levensmiddelen voorkomen en waarvan deze patiënten, als ze toch producten die gluten bevatten binnen krijgen, behoorlijk ziek kunnen worden.
Wanneer mensen glutenvrij moeten gaan eten betekent dat ook, dat zij zich een heel nieuwe manier van denken, boodschappen doen en koken eigen moeten maken. De schrijfster heeft haar eigen ervaringen met deze problematiek in de afgelopen jaren verzameld en samengevat in een handzaam receptenboekje, vooral bestemd voor lotgenoten maar ook handig voor mensen die iemand in hun omgeving hebben met een glutenallergie.
Het boekje verscheen deze week via Brave New Books en kan o.a. daar besteld worden en via Bol.com.
Het bevat behalve tips en weetjes een groot aantal gevarieerde recepten die het mogelijk maken
om elke dag glutenvrij en toch gewoon lekker te kunnen eten.
Er staan recepten in voor soepen, salades, hoofdmaaltijden, Italiaanse gerechten en glutenvrij barbecueën. Ook glutenvrije recepten voor brood, koekjes, kerststol, pepernoten, speculaas, ijs en taarten ontbreken er niet in.
Voor mensen die een glutenallergie of –intolerantie hebben of die om een andere reden glutenvrij moeten of willen gaan eten, is dit boekje van een echte ervaringsdeskundige een handig hulpmiddel.
Heerlijk Glutenvrij Eten
Tips, weetjes, recepten en fotografie gerechten: Liane Wiedijk
Paperback: 64 pagina’s
Verkrijgbaar bij Bol.com of via de website: www.bravenewbooks.nl/lianewiedijk: € 18,95