Door coeliakie moeten mensen zich een heel nieuwe manier van denken, boodschappen doen en koken eigen maken

Array

Heerlijk Glutenvrij Eten
In januari 2012 werd bij de schrijfster van dit boekje, Liane Wiedijk uit Doetinchem, de ziekte Coeliakie geconstateerd. Dat bleek een gebeurtenis die haar leven ingrijpend zou wijzigen omdat ze vanaf dat moment verder glutenvrij zou moeten eten.

Coeliakie is een ongeneeslijke intolerantie voor gluten die in veel levensmiddelen voorkomen en waarvan deze patiënten, als ze toch producten die gluten bevatten binnen krijgen, behoorlijk ziek kunnen worden.

Wanneer mensen glutenvrij moeten gaan eten betekent dat ook, dat zij zich een heel nieuwe manier van denken, boodschappen doen en koken eigen moeten maken. De schrijfster heeft haar eigen ervaringen met deze problematiek in de afgelopen jaren verzameld en samengevat in een handzaam receptenboekje, vooral bestemd voor lotgenoten maar ook handig voor mensen die iemand in hun omgeving hebben met een glutenallergie.

Het boekje verscheen deze week via Brave New Books en kan o.a. daar besteld worden en via Bol.com.

Het bevat behalve tips en weetjes een groot aantal gevarieerde recepten die het mogelijk maken

om elke dag glutenvrij en toch gewoon lekker te kunnen eten.

Er staan recepten in voor soepen, salades, hoofdmaaltijden, Italiaanse gerechten en glutenvrij barbecueën. Ook glutenvrije recepten voor brood, koekjes, kerststol, pepernoten, speculaas, ijs en taarten ontbreken er niet in.

Voor mensen die een glutenallergie of –intolerantie hebben of die om een andere reden glutenvrij moeten of willen gaan eten, is dit boekje van een echte ervaringsdeskundige een handig hulpmiddel.

Cover Liane voorpaginaHeerlijk Glutenvrij Eten

Tips, weetjes, recepten en fotografie gerechten: Liane Wiedijk

Paperback: 64 pagina’s

Verkrijgbaar bij Bol.com of via de website: www.bravenewbooks.nl/lianewiedijk: € 18,95

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen