De Letselschade Raad ontvangt Rekenmodel Overlijdensschade

Array

Richtlijn bij nieuwe rekenmethode in ontwikkeling
Een nieuw rekenmodel brengt transparantie in de berekening van overlijdensschade. Het Rekenmodel Overlijdensschade gaat uit van het gezin als economische eenheid en maakt gebruik van percentages die door het NIBUD zijn berekend. De Letselschade Raad werkt aan een richtlijn met als doel het Rekenmodel Overlijdensschade tot norm te verheffen.

Staatssecretaris Fred Teeven van Justitie nam gisteren de notitie over het Rekenmodel Overlijdensschade in ontvangst tijdens een symposium in Hilversum.

calculator rekenen managementDe notitie is het resultaat van vijf jaar werk door de breed samengestelde Denktank Overlijdensschade, aangevuld met de input uit diverse consultatierondes en expertmeetings. De professionals die zijn betrokken bij het regelen van overlijdensschade, hebben kunnen meedenken bij ontwikkeling van de rekenmethode.

In zijn dankwoord ging de staatssecretaris in op het belang van zelfregulering. “Voordeel is dat er geen draagvlak gezocht hoeft te worden, want de regeling komt voort uit een gemeenschappelijke consensus. Net als de Denktank Overlijdensschade en De Letselschade Raad hecht ik veel waarde aan een snelle afwikkeling van overlijdensschade en aan transparantie voor nabestaanden in dit proces. Voor nabestaanden kan dat een belangrijke factor zijn om hun leed beter te verwerken.”

Richtlijn Overlijdensschade
Teeven attendeerde op de “waardevolle bijdrage aan meer duidelijkheid, voorspelbaarheid en transparantie in het schaderegelingsproces” van De Letselschade Raad. In dit verband noemde hij de gedragscodes GBL en GOMA, en De Letselschade Richtlijnen. Met oog op de ontwikkeling van een nieuwe richtlijn heeft rekenkundige en arbeidsdeskundige Jessica Laumen vandaag namens de Denktank het rekenmodel overgedragen aan de Raad. Al in een pril stadium heeft de Raad het initiatief omarmd. Leden van de werkgroep Materiële Normering hebben deelgenomen aan de Denktank en de werkgroep heeft inmiddels een concept richtlijn Rekenmodel Overlijdensschade opgesteld. De leden van het Platformoverleg van De Letselschade Raad onderschrijven unaniem het belang van het Rekenmodel en zijn alleen nog in beraad over twee tekstuele aanpassingen op de concept richtlijn.

Bron: De Letselschade Raad

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen