STZ ziekenhuizen investeren in innovatie en oncologie

innovatieDit is een origineel bericht van STZ-Ziekenhuizen
Topklinische ziekenhuizen investeren extra in de thema’s oncologie en innovatie van de zorg. De algemene ledenvergadering van de vereniging STZ heeft afgelopen vrijdag twee nieuwe bestuursleden benoemd, die deze thema’s zullen behartigen. Met de komst van Hans Feenstra (bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis) voor Innovatie en Anne Brecht Francken (chirurg oncoloog Isala) voor Oncologie is het bestuur nu uitgebreid tot tien bestuursleden van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

De nieuwe thema’s komen naast de bestaande pijlers opleiding, wetenschappelijk onderzoek en topklinische zorg. Hans Feenstra, voorzitter Raad van Bestuur van Martini Ziekenhuis, neemt de portefeuille Innovatie voor zijn rekening. “De STZ moet ernaar streven dat in alle topklinische ziekenhuizen structureel aandacht komt voor innovatie. Middels innovaties kunnen we de hoogwaardige patiëntenzorg die we al bieden nog verder vorm geven.

STZ ziekenhuizen kunnen zich hiermee onderscheiden en de vereniging wil de leden hier graag in faciliteren. Tijdens een speciale innovatieavond die we hadden georganiseerd, bleek al hoe sterk dit thema leeft. Op dit moment zijn er al diverse initiatieven voor innovaties op kwaliteit, maar ook voor doelmatige zorg valt nog veel te innoveren.”

Anne Brecht Francken neemt de portefeuille oncologie voor haar rekening. Zij werkt als chirurg oncoloog bij Isala in Zwolle, en daarvoor onder meer bij het NKI-AvL in Amsterdam. “Het is heel goed dat oncologie een eigen portefeuille heeft gekregen. Het is een groot onderdeel van de zorg, waar veel zaken in sneltreinvaart aan het veranderen zijn. Het is derhalve heel belangrijk om overzicht te houden en ons steeds te blijven focussen op hoog kwalitatieve patiëntenzorg. Daarin is regionale samenwerking en netwerkvorming van groot belang. Vanuit het bestuur willen wij met onze leden meedenken over structuurvernieuwing waarbinnen de kwaliteit van zorg in de oncologie naar een hoger niveau kan worden gebracht.”

Tevens is Peter van Barneveld, bestuursvoorzitter van het Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis, benoemd tot STZ bestuurslid personeel en organisatie. “Als nieuw bestuurslid wil ik graag meedenken over de koers van de STZ voor de komende jaren. De uitdaging is dan hoe we ons als topklinische opleidingsziekenhuizen kunnen blijven onderscheiden van de andere ziekenhuizen.”

Het bestuur van de STZ is met deze nieuwe leden compleet en uitgebreid van acht naar tien bestuursleden:
Mevrouw. drs. M. Sint, voorzitter STZ
De heer drs. G. de Bey, bestuursvoorzitter (Rijnstate)
Portefeuille: Opleiding en Onderwijs
De heer dr. W.J. Bos, internist (St. Antonius Ziekenhuis)
Portefeuille: Wetenschappelijk onderzoek
Mevrouw dr. G.S. Kooi, gynaecoloog (Voorzitter Medische Staf Albert Schweitzer Ziekenhuis)
Portefeuille: Visitaties
De heer mr. W.J.G. Blaauw (penningmeester), bestuursvoorzitter Zorgpartners Friesland (MCL)
Portefeuille: secretaris-penningmeester
De heer dr. J.B.A. van Mourik, orthopedisch chirurg (Máxima Medisch Centrum)
Portefeuille: Topklinische Zorg
Mevrouw A.B. Francken, Chirurg-oncoloog (Isala)
Portefeuille: oncologie
De heer P.E. de Feiter, Oncologisch chirurg/intensivist (Medische Staf Sint Franciscus Gasthuis)
Portefeuille: Acute Zorg
De heer H. Feenstra, bestuursvoorzitter (Martini Ziekenhuis)
Portefeuille: Innovatie
De heer P. van Barneveld, bestuursvoorzitter (Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis).
Portefeuille P&O.

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen