Adviezen onderzoeksrapport in lijn met verbeterplan

Array

Het Diakonessenhuis heeft het onderzoeksrapport van de externe onderzoekscommissie onder leiding van ir. Hein Abeln officieel in ontvangst genomen. In het onderzoek stond de managementstructuur en het lerend vermogen van de organisatie centraal, met bijzondere aandacht voor samenwerking en communicatie. De adviezen uit het rapport sluiten aan op het verbeterplan dat reeds in mei 2014 door het Diakonessenhuis in gang is gezet. Het doel is te veranderen en te vernieuwen om de veilige en goede patiëntenzorg in het ziekenhuis waar mogelijk verder te verbeteren. Concrete actieplannen worden in gezamenlijkheid geformuleerd en uitgevoerd.

Diakhuis UtrechtConcrete verbeteringen 
De adviezen van de onderzoekscommissie worden in de maand november door de Raad van Bestuur, het Bestuur Medische Staf, het management en de medezeggenschapsorganen besproken, breed in de organisatie uitgedragen en in nauw overleg omgezet in concrete actieplannen. De actieplannen gaan zich concentreren op drie thema’s:

  1. Doorgaan met de reeds ingang gezette verbetering van de bestuurlijke samenwerking
  2. Het voortzetten van verbeteringen binnen het operatiecomplex
  3. Een krachtig en gedragen ziekenhuisbreed veranderprogramma met maatregelen gericht op het verder verbeteren van de kwaliteit en veiligheid, op het aanpassen van de organisatiestructuur en op cultuur-en gedragsverandering. Het ziekenhuis rapporteert in het eerste kwartaal van 2015 over de aanpak van het veranderprogramma.

 

In gezamenlijkheid verder aan de slag
Arie van Alphen, bestuursvoorzitter Diakonessenhuis: “Patiënten en hun naasten kunnen blijvend vertrouwen op goede en veilige zorg. Daar zetten wij ons dagelijks voor in. Dat wordt ook erkend door onafhankelijke instanties, zorgpartners en bovenal onze patiënten zelf. Natuurlijk kan en moet het altijd beter. Want veiligheid is nooit af, onze patiënten en hun veiligheid gaan voor alles. Juist daarom zijn we afgelopen mei in alle openheid een eigen verbeterprogramma gestart. Wij zijn actief aan de slag en maken snel vorderingen in goede samenspraak met onze artsen en andere professionals. De adviezen uit het onderzoeksrapport gaan ons daarbij helpen.

Martha Pekelharing, voorzitter Bestuur Medische Staf: “We hebben de afgelopen weken samen met de Raad van Bestuur snel meters gemaakt. Die samenwerking verloopt goed. De artsen zijn zich zeer bewust van hun verantwoordelijkheid als het gaat om de veiligheid van onze patiënten en zetten zich hier maximaal voor in. Met de adviezen uit het onderzoeksrapport worden we sterker, maken we onze zorg nog beter en gaan we voortvarend mee met alle ontwikkelingen in de zorg.”

Meer informatie: www.diakonessenhuis.nl

Bron: Diakonessenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen