Norovirus op verpleegafdeling C3 in St. Antonius Nieuwegein onder controle

Array

Sinds maandag 24 november worden er weer patiënten opgenomen op de afdeling. Inmiddels is er wel een beperkte uitbraak van het Norovirus op verpleegafdeling 5A in Utrecht (longziekten en interne geneeskunde) geconstateerd. Uit onderzoek blijkt dat er geen verband is tussen het Norovirus in Nieuwegein en Utrecht.

De verpleegafdeling 5A in Utrecht is gedeeltelijk open voor nieuwe patiënten. Als er morgen (donderdag 27 november) geen nieuwe patiënten of medewerkers met het norovirus gevonden worden, gaat de afdeling weer helemaal open voor (nieuwe) patiënten. Tot die tijd worden patiënten op verpleegafdeling 5B opgenomen in het ziekenhuis. Er gelden extra hygiënemaatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en de afdeling wordt extra schoongemaakt. Het bezoek wordt gevraagd bij binnenkomst en verlaten van de betreffende afdeling de handen te wassen met water en zeep.
norovirusBekijk hier onze veelgestelde vragen voor meer informatie over het norovirus.

Bericht van 18 november 2014
Onlangs is op een verpleegafdeling (C3) van onze locatie in Nieuwegein het norovirus geconstateerd. Een aantal patiënten kampt met klachten die door het norovirus worden veroorzaakt. Ook enkele medewerkers zijn besmet met dit virus.

Het norovirus is een besmettelijk virus dat een infectie van het slijmvlies van het maag-darmkanaal veroorzaakt. In de volksmond wordt dit vaak ‘ buikgriep’ genoemd. Braken en diarree zijn de meest opvallende verschijnselen. Meestal beginnen de klachten tussen de één à drie dagen nadat iemand met het virus in aanraking is gekomen. Ook misselijkheid, koorts, hoofdpijn, buikpijn en buikkramp komen voor. Er is geen geneesmiddel tegen deze vorm van buikgriep. De symptomen gaan in de meeste gevallen vanzelf over na één tot vier dagen.

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft extra hygiënemaatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De afdeling wordt extra schoongemaakt en er zijn isolatiemaatregelen ingesteld. Het bezoek wordt gevraagd bij binnenkomst en verlaten van de betreffende afdeling de handen te wassen met water en zeep.

Bekijk hier onze veelgestelde vragen voor meer informatie over het norovirus.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen