Papa is paars / mama is groen

Array

Voor jonge kinderen met een ouder met psychische problemen

Als papa’s hoofd ziek is,
Noem ik papa paars.
Paarse papa doet vreemd.
Als paarse papa moet slapen, blijft hij wakker.
Als paarse papa moet eten, eet hij niet.
Als er niemand praat, hoort paarse papa toch stemmen.

De papa van Jet en de mama van Job hebben psychische problemen. Soms zijn ze gewoon papa of mama, maar dikwijls zijn ze onvoorspelbaar en onbereikbaar. Jet en Job kunnen daarom niet bij hun papa en mama wonen.

papa is paarsDe twee verhalen laten met de indringende tekeningen van de vijfjarige Jasmine zien wat het voor jonge kinderen betekent om te leven met een ouder met een psychisch probleem. Hulpverleners en ouders kunnen door dit boek voor te lezen en te bespreken het gedrag voor jonge kinderen verklaren. In het boek zijn tips en achtergrondinformatie opgenomen.

Reacties van professionals en ervaringsdeskundigen:
Prachtig boek met aanspreekbare kleuren voor kinderen. Heel fijn ook om in de praktijk te hebben en ermee te werken, een aanwinst. De verschillende tips om het boek te gebruiken zijn vooral ook voor ouders een handvat om thuis dit moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken op een niveau dat past bij de ontwikkeling van jonge kinderen. Dat de schrijfster en haar dochter dit boek uit eigen ervaring hebben ontwikkeld geeft het boek extra gevoel.
Kindercoach Maaike van den Busken

Het boek heeft mij diep geraakt. Ik ben zelf opgegroeid met een moeder met een bipolaire stoornis en zou willen dat dit boek er in mijn jeugd was geweest. Ik voelde mij altijd onbegrepen, maar in dit boek is een half woord genoeg.
Anoniem (44)

Als ik dit boek in mijn kinderjaren had mogen lezen had ik mijn eigen situatie misschien beter begrepen en kunnen verwerken. Ook had ik mij dan waarschijnlijk minder beschaamd, eenzaam en onbegrepen gevoeld.
Floris Broekhuizen (40), ervaringsdeskundige in de psychiatrie en verpleegkundige in opleiding

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen