Meander Medisch Centrum in Amersfoort één jaar open

Array

meanderHet nieuwe ziekenhuis Meander Medisch Centrum in Amersfoort is volgende week precies één jaar open. Op 23 december vorig jaar verhuisden de patiënten van de oude locaties Lichtenberg en Elisabeth naar het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg. Ter gelegenheid van de eerste ‘verjaardag’ is een prachtige film gemaakt waarin de totstandkoming van het nieuwe Meander te zien is, van eerste paal tot en met het ziekenhuis in bedrijf. De film is te zien op www.meandermc.nl en op www.youtube.com/meandermc.

Grootste operatie
De verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis was de ‘grootste operatie’ in de geschiedenis van Meander Medisch Centrum. Een jaar na de verhuizing is het nieuwe Meander volop in bedrijf. Het lichte en ruimtelijke ziekenhuis biedt een prettige omgeving voor iedereen. De verpleegafdelingen bestaan uit eenpersoonskamers met een eigen badkamer. Dit biedt veel rust, hygiëne en privacy voor de patiënten en bezoekers. Ondanks dat het ziekenhuis maar liefst 100.000 m2 vloeroppervlakte heeft, hoeven patiënten en bezoekers door de slimme indeling geen lange afstanden af te leggen. Aan de Laan, die als een centrale as door het ziekenhuis loopt, liggen een aantal pleinen met poliklinieken en onderzoeksafdelingen. Rondom het ziekenhuis is in het afgelopen jaar het Meanderpark aangelegd. De komende jaren bouwt Meander Medisch Centrum verder aan de kwaliteit van de topklinische zorg, innovatieve ontwikkelingen en patiëntgerichte informatietechnologie.

Meander Moeder Kind
AFAS Software, Vriend van Meander, biedt de afdeling Meander Moeder Kind een feestelijke fruittraktatie aan op 23 december. “Ook voor zieke kinderen geldt dat een prettige omgeving ook een ‘helende’ omgeving is. Als AFAS Software vinden wij het belangrijk iets te doen voor zieke kinderen in de directe omgeving van onze vestigingsplaats. Daarom hebben wij ons structureel verbonden aan Meander Moeder Kind. Ook deze mooie afdeling van Meander Medisch Centrum viert haar eerste verjaardag, alle reden om een gezonde traktatie aan te bieden voor de moeders, kinderen en medewerkers. Gefeliciteerd!” aldus Martijn Delahaye, marketingmanager AFAS Software.

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen