St. Anna Ziekenhuis organiseert informatieavond over schildklierafwijkingen

schildklier_292x237Op maandagavond 26 januari 2015 organiseert het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop samen met de Schildklierorganisatie Nederland, afdeling Zuidoost Brabant, een informatieavond over schildklierafwijkingen. Internist dr. Toorians verzorgt deze avond een lezing. Hij vertelt over de functie van de schildklier, welke klachten iemand kan krijgen als de schildklier te traag (hypothyreoïdie) of te snel werkt (hyperthyreoïdie) en wat daar aan te doen is. Aandacht hiervoor is belangrijk, omdat veel mensen onbekend zijn met de klachten behorend bij schildklieraandoeningen.

Meer dan een half miljoen mensen in Nederland worden behandeld voor schildklierproblemen. Verder blijkt dat een grote groep mensen rondloopt met een schildklieraandoening, zonder dat te weten. Een schildklieraandoening komt vaker voor bij vrouwen, dan bij mannen.

De schildklier wordt wel de motor van het lichaam genoemd. Werkt deze klier te snel, te langzaam of helemaal niet, dan raakt je lichaam ontregeld.

Programma
19.15 uur             Ontvangst

19.30 uur            Start voorlichting dr. Toorians

20.15 uur            Pauze & mogelijkheid bezoeken stand Schildklier Organisatie Nederland

20.30 uur            Vragenronde

21.00 uur             Afsluiting

De avond vindt plaats in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop in vergaderzalen A en B (route 59). In verband met de organisatie is het nodig dat geïnteresseerden zich vooraf aanmelden via www.st-anna.nl/aanmelden-activiteiten of bij de afdeling patiëntenvoorlichting via telefoon: 040-286 4874.

 

‘Kleine klier, grote gevolgen’
De schildklier is een klein vlindervormig orgaan, dat zich net boven het kuiltje in de hals bevindt. De schildklier maakt schildklierhormonen aan, die belangrijk zijn voor o.a. lichaamstemperatuur, groei, gewicht, stemming, energieniveau en de huid.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen