Bedrijven kunnen beter professionele tablets aanschaffen dan populaire consumentenmodellen

Array

Bedrijven doen er goed aan een tablet voor hun medewerkers te kiezen dat speciaal ontwikkeld is voor professioneel gebruik. Veel consumententablets zijn namelijk onvoldoende bestand tegen bijvoorbeeld valpartijen en water, zo blijkt uit onderzoek van elektronicaverzekeraar SquareTrade naar tien populaire consumententablets.

Volgens SquareTrade is het aan te raden naar de robuustheid van tablets te kijken, wanneer je er een aanschaft. Uit een vergelijkende breekbaarheidstest van de verzekeraar blijkt dat de verschillen in robuustheid tussen diverse consumententablets behoorlijk kunnen oplopen. SquareTrade onderzocht tien populaire tablets van de merken Samsung, Asus, Sony, Apple, HTC, Microsoft en TMAX* op val- en waterbestendigheid.

Uit de test van SquareTrade bleek onder meer dat grotere consumententablets veel breekbaarder zijn dan kleine consumententablets en ook nog eens minder goed bestand tegen water. Diverse tablets liepen tijdens de test zoveel waterschade op dat het scherm of andere cruciale functies uitvielen. Een val zorgde ervoor dat verschillende modellen krassen of een beschadigd scherm opliepen of zelfs helemaal in stukken braken. Hoe groter de tablet, hoe groter het risico op schade.

Tablets voor professioneel gebruik zijn bestand tegen valpartijen, tegen stof en water en zelfs tegen extreme temperaturen.
In tegenstelling tot de consumententablets uit de test van SquareTrade zijn niet alleen de kleinere robuuste tablets van Panasonic Toughpad zoals de nieuwe 5 inch Toughpad FZ-E1 en FZ-X1 handheld tablets, maar ook de grotere modellen zoals de  10 inch Toughpad FZ-G1, goed bestand tegen een val. Deze modellen doorstonden valtesten van respectievelijk 180 en 300 cm.

* In volgorde van beste tot slechtste testresultaten: Samsung Tab S 8.4, Asus Memo Pad 7, Sony Xperia Z3, iPad Mini 3, HTC Nexus 9, Samsung Note Pro 12.2, Samsung Tab S 10.5, iPad Air 2, Microsoft Surface Pro 3 en TMAX 9 HD.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen