Tips voor een gezond ontbijt tijdens de feestdagen

De kerstdagen gaan ieder jaar traditioneel van start met het kerstontbijt. Een luxe kerststol, suikerbrood en croissants vormen vaak belangrijke ingrediënten van dit ontbijt. De Maag Lever Darm Stichting wil door het geven van ontbijttips helpen om de spijsvertering ook tijdens de kerst gezond te houden.

Vezelrijk kerstontbijt
Probeer tijdens de feestdagen gevarieerd en vezelrijk te ontbijten. Vezelrijke en gevarieerde voeding is belangrijk voor een gezonde spijsvertering en een goede stoelgang. Bestaande spijsverteringsklachten kunnen verminderen en zelfs verdwijnen door het gebruik van een vezelrijke voeding. Een vezelrijk kerstontbijt bestaat onder andere uit volkorenbrood en  fruit.

ontbijt vezelrijkSpijsverteringsklachten
Ruim twee miljoen mensen hebben een spijsverteringsziekte en veel mensen hebben geregeld last van spijsverteringsklachten. Er is een duidelijk verband tussen spijsverteringsklachten en een ongezonde voeding en leefstijl. Veel voorkomende klachten zijn maagproblemen, diarree, verstopping en winderigheid. 

Doe de vezeltest
Uit onderzoek van de Gezondheidsraad blijkt dat 90% van de Nederlanders te weinig vezels eet. Benieuwd of je zelf wel genoeg vezels binnenkrijgt? Ga naar www.vezeltest.info en doe de test!

De Maag Lever Darm Stichting wenst u hele fijne feestdagen!

Recente artikelen