Jongeren en het zelfgekozen levenseinde

Array

jongere gedragDit is een origineel bericht van NVVE

De NVVE jongeren organiseren op zaterdag 7 februari hun jaarlijkse symposium. De bijeenkomst vindt plaats in het Beatrixgebouw aan het Jaarbeursplein te Utrecht, van 13.00 tot 16.45 uur.

Euthanasie en jongeren is geen vanzelfsprekende combinatie. “Omdat je zo jong bent, schrikken mensen zich dood als je over euthanasie begint. Die schrikreactie maakt het moeilijk erover te praten, het is een gevoelig onderwerp,” aldus Wendy Bax, een van de oprichtsters van NVVE Jongeren. Dat moet en kan anders, vinden wij. Het taboe moet eraf. En dat het onderwerp leeft bleek vorig jaar tijdens het drukbezochte eerste symposium.

Daarom houden de NVVE Jongeren op 7 februari 2015 weer een symposium. Tijdens dit symposium kunnen jongeren praten en discussiëren over verschillende vragenstukken omtrent jongeren en het zelfgekozen levenseinde. Dit gebeurt door verschillende lezingen en een debat. De bijeenkomst is voor alle jongeren (tot 40 jaar jaar) die geïnteresseerd zijn in dit thema, zowel leden als niet-leden.

Mis het niet. Kom luisteren, meepraten en stel je vragen.

Inschrijven voor het symposium kost 5 euro en kan via: nvvejongeren.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen