250.000 euro subsidie voor UT-spin off MyLife Technologies

Array

MyLife Technologies BV, een spin off bedrijf van UT-onderzoeksinstituut MESA+, ontvangt vandaag een subsidie van 250.000 euro van de ministeries van OCW en EZ, in de vorm van een lening. Dat heeft staatssecretaris Sander Dekker bekend gemaakt. De subsidie is bestemd om wetenschappelijke innovatieve kennis om te zetten naar commerciële toepassingen. Het bedrijf ontwikkelt pleisters met daarin honderden minuscule naaldjes waarmee je pijnloos en op een compleet nieuwe manier vaccins kunt toedienen.

Staatssecretaris Sander Dekker maakte bekend dat acht start up bedrijven een lening van 250.000 euro van de overheid ontvangen uit het wetenschapsfinancieringsprogramma Take-off. Dit programma is bestemd om bedrijven te helpen om hun innovatieve kennis te vermarkten. Volgens Dekker krijgt wetenschappelijke kennis een enorme meerwaarde – zowel maatschappelijk als economisch – als je deze weet om te zetten naar toepassingen waar de samenleving baat bij heeft. “De acht start ups die vandaag een lening van ons krijgen zijn daar schoolvoorbeelden van.”

nanotechnologieMyLife Technologies
Het bedrijf MyLife Technologies BV is in 2012 gestart, komt voort uit UT-onderzoeksinstituut MESA+ en is gevestigd op de Innovatiecampus Kennispark in Enschede. Het bedrijf ontwikkelt pleisters met daarin honderden minuscule naaldjes van een keramisch materiaal. De naaldjes, die een doorsnede hebben van slechts enkele miljoensten van een millimeter en die doordringen tot de oppervlakkig gelegen immuuncellen in de huid, zijn zo klein dat de patiënt ze niet voelt.

De technologie van MyLife Technologies biedt ook mogelijkheden voor de toediening van andere categorieën geneesmiddelen via de huid. Naast de ontwikkeling van vaccinpleisters zal het bedrijf parallel werken aan toepassingen voor andere geneesmiddelen.

MyLife Technologies zal de subsidie inzetten om aan te tonen dat het product rijp is voor klinische testen. Volgens dr. Regina Luttge, die de technologie ontwikkelde en mede aan de wieg stond van MyLife Technologies, is de subsidie een belangrijke stap voor de doorontwikkeling van het product. “Het gaat om een compleet nieuwe toedieningsmethode. Om klinische toepassing mogelijk te maken, is het belangrijk dat we op basis van wetenschappelijke data kunnen laten zien dat onze methode goed werkt. Daar is geld voor nodig.”

Take-off
De leningen zijn een onderdeel van het wetenschapsfinancieringsprogramma Take-off. De beoordeling van de ingestuurde voorstellen is gedaan door STW, ZonMW en NWO. Hierbij hanteerden ze als belangrijkste criteria de wetenschappelijke innovatie, het commerciële perspectief en de kwaliteit van de teams en hun verbinding met de universiteit.

Bron: UT

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen