Ouderen langer zelfstandig door vergelijking alarmering

Array

alarmbelVoor het eerst in Nederland kunnen ouderen het aanbod van personenalarmering zelf vergelijken. Hiermee kunnen ze beter en langer zelfstandig wonen. De vergelijking is nodig omdat er voor ouderen zeer veel diensten zijn, maar het in ons land moeilijk is om deze te vinden. Hier brengt Alleszelf.nl verandering in. De vergelijking is vanaf vandaag te vinden op alleszelf.nl/alarmering.

Veel aanbod, weinig inzicht
Voor de groeiende groep ouderen die langer zelfstandig woont is inzicht in het beschikbare hulpaanbod belangrijk. Alleszelf.nl constateert dat dit nog slecht geregeld is in Nederland. Daarom neemt Alleszelf.nl het initiatief om het aanbod geleidelijk te ontsluiten. Dit gebeurt voor het eerst met ‘personenalarmering’.

Vergelijking, meer informatie en actie
Met personenalarmering kunnen ouderen eenvoudig direct hulp inschakelen; dit is nuttig als ze alleen wonen, zich onveilig voelen of klachten hebben. De vergelijking van Alleszelf.nl biedt inzicht in tien verschillende diensten die in heel Nederland beschikbaar zijn. Per dienst is informatie over prijs, functie en kwaliteit te vinden. Ook kunnen mensen direct verdere informatie inwinnen. De vergelijking op Alleszelf.nl ondersteunt ouderen om zélf actie te ondernemen om langer thuis te blijven wonen.

Over Alleszelf.nl
Alleszelf.nl is een initiatief dat ouderen, mantelzorgers en hulpverleners wil inspireren en helpen om tot op de hoogste leeftijd zelfstandig te blijven wonen en alles maximaal zélf te regelen. Dit doet Alleszelf.nl met onafhankelijke, deskundige berichten, overzichten en vergelijkingen.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen