Emma Kinderziekenhuis begint 150e verjaardag met spektakel @steunemma, #emma150jaar

Array

@steunemma, #emma150jaar
Dit jaar bestaat het Emma Kinderziekenhuis AMC 150 jaar. Het is ook het jaar dat – na zeven jaar bouwen – het gloednieuwe kinderziekenhuis wordt opgeleverd. Op maandagmiddag 26 januari vindt de aftrap plaats van de 150e verjaardag door Andre? Kuipers en Hans van Goudoever, hoofd van het kinderziekenhuis met een spektakel op het dak van het AMC.

Hoogtepunt van het 150-jarig bestaan is een activiteitenweek van 5 tot 10 oktober 2015 met de officie?le opening van het verbouwde Emma Kinderziekenhuis AMC. In vijf jaar tijd is op een deel van de zevende en op de achtste verdieping van het AMC een gloednieuw academisch kinderziekenhuis gebouwd.
Emma-KinderziekenhuisVanaf 26 augustus is er een tentoonstelling in het Stadarchief over de geschiedenis van 150 jaar kinderzorg in Amsterdam.

In 1865 werd het eerste kinderziekenhuis in Amsterdam door dr. De Ranitz opgericht, een zaal met zes houten kribben in het voormalige Engelse Weeshuis. Als snel volgde de verhuizing naar het grotere gebouw aan de Sarphatistraat. In 1988 werd het Emma Kinderziekenhuis onderdeel van het AMC in Amsterdam- Zuidoost.

Het Emma Kinderziekenhuis AMC grijpt deze bijzondere verjaardag aan om een internationaal toonaangevende Neonatologie-afdeling te realiseren. Hiervoor is het nodig dat de faciliteiten van de afdeling Intensive Care Neonatologie worden vernieuwd en dat er extra wetenschappelijk onderzoek wordt verricht. In drie jaar tijd wil het kinderziekenhuis via fondsenwerving vijf miljoen euro bijeen halen om een afdeling te ontwerpen die de beste faciliteiten biedt voor (veel) te vroeg geboren kinderen.

Zie ook www.amc.nl/. @steunemma, #emma150jaar

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen