IJsje na operatie in Meander Medisch Centrum

Array

Wie in Meander Medisch Centrum geopereerd wordt, krijgt sinds kort een waterijsje op de uitslaapkamer. Patiënten zijn zeer te spreken over het initiatief. Na een operatie zijn patiënten vaak misselijk en hebben ze een droge mond door de beademing en narcose. Een waterijsje verkleint dan de kans op misselijkheid en geeft een heerlijk verfrissend gevoel.

“De volgende stap is; onderzoeken of dit leidt tot een sneller herstel op de afdeling en minder medicijngebruik”, aldus Diana Johns. Zij is recoveryverpleegkundige en samen met collega Margriet Lit één van de initiatiefnemers. “Met het waterijsje kunnen we het comfort voor onze patiënten na hun operatie vergroten.”

Ijsje na de operatie

Het ijsje na de operatie in Meander Medisch Centrum valt  in de smaak.

Niet alle patiënten komen in aanmerking voor een aardbeien- of perenijsje. De artsen hebben hierover duidelijke afspraken gemaakt die zijn vastgelegd in een protocol. Daarnaast moeten de patiënt goed kunnen slikken en het ijsje zelf kunnen vasthouden.

De heer Doornbos uit Leusden kreeg onlangs een waterijsje aangeboden toen hij op de uitslaapkamer (recovery) lag na zijn handoperatie. “Ik vond het een heel leuk idee en het gaf me wat afleiding na de operatie. Ik had een droge mond, dus dit viel letterlijk in de smaak. Vanaf ’s morgens vroeg moest ik al nuchter zijn, dus het was lekker om iets te kunnen eten. Ook vond ik het heel prettig dat ik me totaal niet misselijk voelde.”

Vooraf wordt niet aan patiënten verteld dat er mogelijk een ijsje wordt aangeboden na de operatie. Diana Johns: “Naast de protocollen die we hiervoor samen met de medisch specialisten en anesthesiologen hebben ontwikkeld, maken we op de recovery altijd zelf een verpleegkundige inschatting of de patiënt er geen risico mee loopt. ”

Bron:  Meander Medisch Centrum

 

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen