Ergotherapie in ‘de Binder’ Gramsbergen

Saxenburgh GroepVanaf januari 2015 biedt de Saxenburgh Groep extramurale Ergotherapie aan vanuit de praktijkruimte in “de Binder” in Gramsbergen. Naast de plaatselijke huisarts, fysiotherapie en thuiszorg is Sjoukje Blonk hier vanuit de Saxenburgh Groep actief. Ergotherapeuten van de Saxenburgh Groep werken nauw samen met andere zorgaanbieders voor betere afstemming van behandeling, begeleiding en advies.

Wanneer ouderen praktische problemen ondervinden door lichamelijke- of geheugenproblemen, kan Ergotherapie een oplossing bieden. Behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld: aanleren van leefregels en ergonomische principes, trainen van dagelijkse activiteiten of specifiek van arm- en handfunctie, leren omgaan met cognitieve beperkingen zoals een verminder geheugen, omgang met hulpmiddelen.

Sjoukje Blonk is al enkele jaren werkzaam in Zorgcentrum ’t Welgelegen en heeft ervaring met het geven van ergotherapeutische adviezen en therapie aan huis. Als lid van het Dementie netwerk behandelt ze dementerende en hun mantelzorger volgens het EDOMAH concept. Het betrekken van de sociale omgeving is in de behandeling essentieel. Sjoukje Blonk werkt elke maandagmiddag van 12.30 – 16.30 uur vanuit praktijkruimte ‘de Binder’ in Gramsbergen.

Ergotherapie is niet alleen mogelijk in Gramsbergen, maar ook binnen de overige locaties van de Saxenburgh Groep in Coevorden, Hardenberg en Ommen. In de Van Dedem Marke in Dedemsvaart en de Bonte Wever in Slagharen biedt de Saxenburgh Groep extramurale Ergotherapie. Anita Wiegers, teamcoördinator in Coevorden: “We werken samen met de fysiotherapiepraktijken In Schoonebeek en Oosterhesselen en participeren daarnaast samen met thuiszorgorganisatie Icare en de fysiotherapiepraktijk van Mia Carey in het samenwerkingsverband ‘Zörg op Stee’. Belangrijke uitgangspunten van het project ‘Zörg op Stee’ zijn preventie en vroegtijdige signalering. Zoals het voorkomen van valincidenten bij ouderen en het verbeteren van de veiligheid in en rondom het huis.”

Meer informatie over Ergotherapie is te verkrijgen via: [email protected]
Specifieke informatie over Ergotherapie in Gramsbergen gaat via Sjoukje Blonk: [email protected]. Praktijkruimte ‘De Binder’ is te vinden tegenover Zorgcentrum Welgelegen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen