De Week van Zorg en Welzijn 2015, 16 t/m 21 maart

Nationale week van Zorg en Welzijn van 16 tot en met 21 maart
Maandag 16 maart kick-off met vele BN-ers in lokale zorg- en welzijnsorganisaties

Van 16 tot en met 21 maart 2015 vindt voor de derde keer de Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Ruim tweeduizend zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openen deze week hun deuren voor het grote publiek. Zo kan iedereen met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector wordt gedaan.

Het is de gelegenheid om te zien hoe het er in een verzorgingshuis precies aan toe gaat, welke geavanceerde technieken er in een ziekenhuis worden gebruikt en hoe leuk, uitdagend en vooral belangrijk het werk in de zorg en welzijn is. Het kan allemaal tijdens deze week, die dit jaar als thema heeft ‘Zo werkt zorg’.

unnamedDe Week begint met zorg en welzijn
Vorig jaar brachten maar liefst 750.000 mensen een bezoek aan zo’n 2.000 locaties. De verwachting voor dit jaar is dat er meer bezoekers zullen zijn. Het Nederlandse publiek is van harte welkom tijdens deze week bij alle aangemelde zorg- en welzijnslocaties. Op maandagochtend 16 maart zullen vele bekende Nederlanders samen met scholieren de week starten door een bezoek te brengen aan een zorg- of welzijnsorganisatie in hun buurt. Met Klaas van Kruistum, Tangarine, Djumbo, de Spangas-sterren Lennart Timmerman, Raymi Sambo, Stijn Fransen en Hassan Slaby, Koert-Jan de Bruijn, Brace, Mirella van Markus, Sebastiaan Labrie, Hans van Breukelen, Foppe de Haan, Henny Huisman, en vele anderen begint op 16 maart de week met zorg en welzijn. Elke zorg- en welzijnsorganisatie kan zich voor deelname aan deze actie aanmelden bij haar regionale werkgeversorganisatie.

Recordoplage huis-aan-huisuitgave
Om zo veel mogelijk mensen te bereiken verspreiden we in de week voor de Week van Zorg en Welzijn op alle adressen in Nederland de special ‘Week van Zorg en Welzijn’. In deze krant die in maar liefst 20 regionale edities en in een oplage van 6,2 miljoen exemplaren verschijnt, laten we alle informatie zien over organisaties die hun deuren openen voor bezoekers: op welke dagen of tijden en welke activiteiten organiseren zij speciaal voor de Week van Zorg en Welzijn.

Dagelijks televisiebulletin bij SBS6
Tijdens de Week van Zorg en Welzijn zendt SBS6 van maandag tot en met vrijdag het televisieprogramma ‘Heel Holland Zorgt’ uit. In dit televisieprogramma wordt getoond hoe Nederlandse sterren hun handen uit de mouwen steken in de zorg. Samen met de zorgverleners laten zij de kijker kennis maken met het werk in deze sector en alles wat daarbij komt kijken.

Stichting RegioPlus
De Nationale Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de 16 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus, teneinde de beeldvorming en het imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren. Daarnaast komen er ook veel bezoekers naar de open dag vanwege interesse in een opleiding of baan in de sector. Ga voor deelname aan de actie ‘De Week begint met Zorg en Welzijn’ en het overzicht van alle deelnemende organisaties aan de Nationale Week van Zorg en Welzijn naar www.weekvanzorgenwelzijn.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen