Epilepsiefonds lanceert nieuwe website op Wereld Epilepsiedag

Array

Bijzonder verhaal over epilepsie van zoon van Dirk Kuijt
Maandag 9 februari is het Wereld Epilepsiedag, een dag waarop internationaal aandacht wordt gevraagd voor epilepsie. Een uitgelezen moment voor het Epilepsiefonds om deze onvoorspelbare aandoening die wereldwijd 65 miljoen mensen treft nog eens extra in de schijnwerpers te zetten. Op Wereld Epilepsiedag opent het Epilepsiefonds de Amsterdamse beurs, schuift ambassadeur Miryanna van Reeden aan in het programma Koffietijd en lanceren we de geheel vernieuwde website www.epilepsie.nl.

Epilepsie nlOnopvallende epileptische aanvallen
Aanstaande maandag staat het verhaal van Dirk Kuijt online: de sympathieke voetballer die meer dan honderd keer speelde in het shirt van het Nederlands elftal. Minder bekend over hem is dat hij vader is van een zoon met epilepsie. Twee jaar geleden werd duidelijk dat er iets aan de hand was met de nu zevenjarige Roan. “Het begon heel onopvallend. Roan had momenten dat hij er soms even niet bij was. Hij ging dan wel door met wat hij aan het doen was, maar hield zijn hoofd een beetje naar beneden en was zo’n tien tot twintig seconden afwezig. De symptomen werden steeds erger en duidelijker: hij draaide met zijn ogen, ging klikken met zijn tong en als hij aan het voetballen was, bleef hij rondjes lopen. We gingen ons zorgen maken. Voor ouders is de gezondheid van je kind het allerbelangrijkste”, vertelt Kuijt. Op www.epilepsie.nl is vanaf 9 februari een uitgebreidere versie van dit interview te lezen.

Meer aandacht voor epilepsie op 9 februari

Een serviceclub uit Driebergen opent op Wereld Epilepsiedag de Amsterdamse beurs. Een van de leden heeft een dochter met epilepsie. Daarom organiseren zij op vrijdag 19 juni een benefietdiner en een veiling om geld in te zamelen voor het Epilepsiefonds. Met een slag op de gong openen ze de handelsdag en vragen zij aandacht voor epilepsie en hun fondsenwervende evenement. In het programma Koffietijd zijn onze ambassadeur Miryanna van Reeden en documentairemaker Jef Monté te gast. Jef heeft zelf epilepsie en maakte een film over de impact die het heeft op het dagelijks leven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen