eBROK® versterkt positie Nederland als land voor klinische studies

Array

Met een druk op de knop gaf prof. dr. W.A.B. Stalman, vicevoorzitter van de NFU-bestuurscommissie Onderwijs en Onderzoek, op 12 februari 2015 het startsein voor eBROK®. eBROK® is de e-learning versie van de Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch onderzoekers (BROK®). Deze basiscursus is sinds 2006 verplicht voor alle klinisch onderzoekers aan de universitair medische centra (umc’s) die betrokken zijn bij mensgebonden onderzoek. De invoer van eBROK® betekent dat elke onderzoeker exact dezelfde cursus volgt, op het moment en in het tempo dat hem of haar uitkomt.

muis-hand-online-elearningModules op maat
Afgelopen jaar heeft de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) de BROK® omgezet in het nieuwe e-learning formaat. Hieraan hebben vele experts in de umc’s en de VUmc Academie een flinke bijdrage geleverd. De eBROK® staat daardoor nu borg voor praktijkgericht en innovatief onderwijs, waar en wanneer de cursist het uitkomt, aantrekkelijk en op maat gepresenteerd, gericht op kwalitatief hoogstaand klinisch onderzoek.

De eBROK® bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een self assessment, waarmee de cursist zijn kennis kan toetsen, dat leidt naar een studieadvies op maat.
  • Een studiearrangement, waarin de theorie aan de hand van vier praktijkgerichte casussen wordt aangeboden, met een variatie aan studieactiviteiten: weblectures door experts, forumdiscussies met medecursisten, studieteksten, toetsvragen, polls en animaties.
  • Een centrumspecifieke bijeenkomst waarin nadere informatie over lokale procedures en bijzonderheden wordt gegeven.

Meer informatie
Zie de website van NFU BROK® Academie www.nfubrokacademie.nl

NFU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen