Internist Ben Imholz zoekt Diabetespatiënten met zenuwpijn voor onderzoek

Array

Diabetespatiënten met zenuwpijn gezocht voor onderzoek FREMS therapie’
Diabetespatiënten met zenuwpijn in de benen bij wie medicatie niet helpt, kunnen zich bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis opgeven voor een wetenschappelijk onderzoek naar de FREMS behandelmethode.

Internist Ben Imholz zoekt meer dan honderd nieuwe patiënten voor het lopende onderzoek. De meest recente resultaten uit deze studie tonen dat bij bijna de helft van de behandelde patiënten 50 procent of meer pijnreductie optreedt. “Van behandelde patiënten horen we terug dat ze dankzij FREMS weer beter kunnen lopen en slapen”, vertelt Imholz.

Internist Ben Imholz zoekt patiënten, zoals Tonny Kwaks, voor zijn onderzoek

Internist Ben Imholz zoekt patiënten, zoals Tonny Kwaks, voor zijn onderzoek

Oplossing
Ongeveer een op de vijf mensen met diabetes krijgt te maken met neuropathie, ook wel zenuwpijn genoemd. Zenuwen in het hele lichaam kunnen schade oplopen als de bloedsuikerspiegel van patiënten regelmatig te hoog is. Niet bij alle patiënten werkt medicatie even goed. Bovendien hebben veel medicijnen vervelende bijwerkingen. De FREMS behandeling zou een oplossing kunnen bieden voor patiënten bij wie de reguliere pijnmedicatie niet helpt.

‘Weer leuke dingen doen’
Veronique van den Hoven is één van de patiënten met zo’n succesverhaal. Bij haar werd de zenuwpijn met 75 procent verminderd. “Een paar dagen na de eerste FREMS behandeling merkte ik al een verbetering. Om de pijn tegen te gaan wiebelde ik altijd, maar na dag drie merkte ik plotseling dat ik niet meer hoefde te bewegen om de pijn niet te voelen.” Dat was voor Van den Hoven een grote verrassing.

“Voor de behandeling kon ik niks, maar nu kan ik weer alles doen wat ik wil. Ik was eigenlijk volledig arbeidsongeschikt, maar ben nu weer volop aan het werk. Daarnaast kan ik weer leuke dingen doen, zoals een dagje slenteren door de stad of de Efteling bezoeken.” Een andere grote vooruitgang is dat Van den Hoven nu veel minder pijnmedicatie hoeft te slikken. “Ik slikte voor FREMS de maximale pijnmedicatie, waardoor ik me continu suf en moe voelde.”

Behandeling
Het onderzoek naar de FREMS therapie vindt plaats op de locatie TweeSteden Waalwijk. De behandeling bestaat uit tien sessies van 45 minuten. Het doel van de behandeling is dat de doorbloeding in de zenuwen verbetert, waardoor de pijn afneemt. Via elektrodes geplaatst op de onderbenen, wordt geprobeerd dat proces te stimuleren.

De patiëntengroep die nu behandeld wordt, kenmerkt zich door ernstig gevorderde neuropathie. FREMS werkt wellicht niet meer bij volledig beschadigde zenuwen, en zou mogelijk nog groter effect hebben bij meer beginnende stadia van neuropathie. Daarom is onderzoek volgens Imholz van groot belang, zodat op grotere schaal patiënten op reguliere basis geholpen kunnen worden.

Aanmelden
Patiënten met diabetische neuropathie bij wie medicatie niet helpt, kunnen zich aanmelden voor het onderzoek. Zie www.fremsoproep.nl of bel (0416) 68 21 27.

Bron: TweeSteden ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen