Internationale medische evenementen in Brazilie in opkomst

Array

Amsterdam – De komende twee jaar staan veel internationale medische evenementen op de planning in Brazilie. Het land verwacht, meer dan 22.000 medische bezoekers te ontvangen in 2015 en 2016. Embratur – het Nationale Verkeersbureau van Brazilie – ondersteunt een groot aantal van deze evenementen. Het optreden als gastland van internationale evenementen geeft een belangrijke impuls aan de economie en lokale werkgelegenheid.

Planning medische evenementen
De bijeenkomsten vinden in 2015 en 2016 plaats in acht steden in zeven deelstaten, te weten Sao Paulo, Rio de Janeiro, Parana, Rio Grande do Sul, Rio Grande do Norte, Santa Catarina en Bahia.

Embratur-270x300In juni staat Sao Paulo in het teken van het Internationale Congres over Maagkanker met een opkomst van naar verwachting 2.000 personen. In juli staat in Rio de Janeiro de negende editie van het internationale congres van de Internationale Organisatie voor Neurowetenschappen op de agenda. Naar verwachting maken hier meer dan 4.000 deelnemers hun opwachting.In augustus staat een congres van de Internationale Unie van Biochemie en Moleculaire Biologie op het programma in Foz do Iguaçu in de deelstaat Paraná. Hier worden 3.000 deelnemers verwacht.

Groei van internationale evenementen
Sinds 2006 staat Brazilië in de Top-10 van landen die internationale evenementen onder leiding van de Verenigde Staten organiseren. Volgens gegevens van de Internationale Vereniging van Congressen en Evenementen (ICCA) was tussen 2003 en 2013 sprake van een stijging van 408 procent van zulke evenementen.

“Brazilië is één van de belangrijkste gastlanden van zakelijke evenementen en congressen. De medische bijeenkomsten die in 2015 en 2016 op het programma staan, zijn hiervan een goed voorbeeld. In samenwerking met de lidstaten en het bedrijfsleven positioneren wij Brazilië als een geschikte bestemming voor zulke evenementen en we blijven ons op dit gebied ontwikkelen”, zegt Vicente Neto, voorzitter van Embratur.

Over Embratur
Embratur – het Nationale Verkeersbureau van Brazilië – is een agentschap dat onder het Braziliaanse Ministerie van Toerisme ressorteert. Zij richt zich op de internationale promotie en marketing van specifieke reisbestemmingen, toeristische services en producten in Brazilië. Embratur wil de sociale en economische ontwikkeling van het land bevorderen door het internationale toerisme naar binnenlandse bestemmingen te stimuleren. Hieraan geeft zij invulling door middel van ‘Aquarela’: een strategie met concrete activiteiten voor de internationale promotie van Brazilië. Voor meer informatie: www.visitbrasil.com.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen