Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) biedt haar patiënten eHealth aan

SEIN innovatief met Online Zorg
Als één van de eerste gespecialiseerde zorgverleners van Nederland biedt Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) haar patiënten eHealth aan. SEIN noemt haar nieuwe aanbod Online Zorg. Voor een derdelijns zorgverlener is dit aanbod uniek. Met Online Zorg biedt SEIN een extra mogelijkheid aan haar patiënten om de regie te nemen over hun gezondheid. Tegelijk is dit voor artsen een extra mogelijkheid om zorg te verlenen.

how-mobile-apps-could-change-healthcareVolgens Heidi Wilms, staffunctionaris bij SEIN, biedt Online Zorg de mogelijkheid om patiënten meer op maat en in hun eigen omgeving te begeleiden. “Door ons grote verzorgingsgebied hebben we veel patiënten die moeten reizen om bij ons te komen. Door het aanbieden van beeldconsulten op de poliklinieken kan de patiënt, vanaf iedere gewenste  plek, met de arts of verpleegkundig specialist overleggen over zijn of haar zorg. Online Zorg biedt hiervoor veel flexibele mogelijkheden.

“Het is even wennen, maar verloopt prima”
De afgelopen maanden werkte SEIN al in een pilot met Online Zorg. SEIN is begonnen met het aanbieden van beeldconsulten binnen het beveiligde platform van Minddistrict. Tijdens de pilot zijn al mooie resultaten geboekt. De meeste patiënten die deelnamen aan de pilot zijn tevreden: “Het is eerst even wennen om elkaar zo te spreken, maar het verloopt prima en het scheelt mij heel veel tijd!” Een andere patiënt was direct overtuigd: “Beeldconsult is een prachtig middel.” Patiënten zien een beeldconsult als een service; iets wat tijd en reiskosten bespaart.

Online Zorg verder uitrollen
Ook voor SEIN is de pilot positief verlopen. Wilms: “Het was even wennen voor de artsen om via een beeldscherm met de patiënten te praten, maar het werd toch als prettig en laagdrempelig ervaren. SEIN gaat Online Zorg nu verder uitrollen. We zijn nu aan het inventariseren welke vragenlijsten voor Online Zorg in aanmerking komen, zowel bij epilepsie als bij het Slaap-Waakcentrum SEIN. Zo gaan we stap voor stap Online Zorg een vast onderdeel maken van ons zorgaanbod.”

Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) is een expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. SEIN is gespecialiseerd in diagnose, behandeling, begeleiding en wetenschappelijk onderzoek. SEIN levert derdelijnszorg. Om in aanmerking te komen voor specialistische epilepsie- of slaapzorg is een verwijzing nodig van huisarts, neuroloog of kinderarts. SEIN heeft twee klinische centra, twaalf poliklinieken, woonvoorzieningen, dagbesteding, speciaal onderwijs en twee slaap-waakcentra.

Bron: SEIN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen