BTKzorg spreekt code af met personeel: niet meer appen achter stuur

Array

Werknemers van BTKzorg mogen achter het stuur van hun auto niet meer  appen, twitteren of anderszins met een smartphone. De Twentse thuiszorgorganisatie heeft daarom uit veiligheid voor haar medewerkers en omgeving een bedrijfscode ingevoerd.

Verkeersveiligheid in hoog vaandel
“Om ongelukken in het verkeer te voorkomen”, zegt directeur Bert Kolfoort van BTKzorg. Hij heeft het initiatief genomen voor de code. Directe aanleiding was een tv-uitzending waarin de risico’s van het appen en twitteren onder het rijden werden belicht. Kolfoort schrok daar zeer van.whatsapp1_0 “De uitzending was heel confronterend”, zegt hij. “Want ook ik bezondigde mij daar aan. Maar dat nu is onherroepelijk afgelopen. Ik weet nu hoe gevaarlijk het is en hoe je als automobilist heel makkelijk een ongeluk kunt veroorzaken met alle mogelijke gevolgen van dien. Appen,  twitteren etcetera achter het stuur is verboden maar je moet het ook niet willen.”

Goed voorbeeld doet goed volgen
Kolfoort wil met zijn initiatief graag een voorbeeldfunctie vervullen binnen zijn bedrijf. Daarom  heeft hij ook al zijn medewerkers opgeroepen om niet meer de smartphone te gebruiken achter het stuur. “We denken immers al gauw; dat gebeurt ons niet. Maar dat is dus een absolute misvatting. Het kan iedereen gebeuren. Door het niet te doen loop je het risico ook niet.” Kolfoort verwacht dat als een medewerker zich daar toch niet aan houdt dat hij of zij daar door collega’s op wordt aangesproken. “Want we doen het gewoon niet meer.”

Hij hoopt dat zijn initiatief ook bij andere bedrijven navolging krijgt. “Op deze manier nemen we als bedrijfsleven onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”app

Bron: BTKzorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen