Game KickAss helpt jongeren met autisme

Array

De serious game KickAss helpt jongeren met autisme op een speelse en uitdagende wijze hun dagelijks terugkerende vraagstukken op te pakken. Met missies die zijn gekoppeld aan de doelen die de jongere zelf stelt, worden uitdagingen aangegaan en grenzen verlegd. De game is gebouwd met jongeren met autisme. KickAss is in 2015 gelanceerd door Coo?peratie Elab Autisme.
Mensen met autisme ervaren dagelijks vraagstukken over hoe ze moeten reageren in bepaalde sociale situaties. KickAss biedt ze inzicht in hun reacties en biedt ze ook alternatieven zodat ze nieuw gedrag kunnen oefenen.

Jongeren bouwen mee
KickAss is gebouwd door een unieke combinatie van enthousiaste mensen. Professionals uit de geestelijke gezondheidszorg, een gamebouwer met ervaring in online gaming e?n jongeren die zelf autisme hebben, hebben hun kennis en ervaring hiervoor gebundeld. De uitkomst was een fantastische serious game die jongeren met autisme een trainingsprogramma biedt.
Op basis van het profiel, dat je als speler zelf samenstelt, krijg je uitdagende missies aangeboden. Vrienden of familieleden kunnen tips geven over wat de jongere in die situatie het beste kan doen. De game kan aan iedereen op maat aangeboden worden, omdat behandelaren persoonlijke uitdagingen op kunnen geven. De naam KickAss is door de jongeren zelf bedacht.

Coöperatie Elab Autisme
De initiator achter KickAss is Coo?peratie Elab Autisme. Dit is een coo?peratie waarin verschillende GGZ-instellingen uit het land hun krachten hebben gebundeld. Met de uitwisseling van kennis en door samen op te trekken kunnen de instellingen nieuwe apps en games ontwikkelen. Deze apps en games zijn er allemaal op gericht om mensen met autisme te helpen zelf regie te nemen over hun ontwikkeling. Hierbij is co-creatie met alle betrokkenen altijd het uitgangspunt.
GGzE, Leo Kannerhuis Nederland en CbusineZ hebben met subsidie van het Zorgdoorbraakfonds van CZ de game KickAss laten ontwikkelen.
Meer informatie over KickAss vindt u op www.elabautisme.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen