Familienet nu voor alle mantelzorgers

Array

Alle mantelzorgers kunnen nu een Familienet pagina openen om samen de zorg te regelen voor hun moeder, vader, kind of vriend. Familienet is nu op de markt met een particuliere versie. Het is een soort ‘Facebook’, maar dan toegespitst op mantelzorgers die met elkaar (en met zorgprofessionals) willen communiceren. De opmars van Familienet begon in de professionele verpleeghuiszorg. De nieuwe trend is nu dat mensen met een zorgvraag steeds langer thuis blijven wonen met hulp van mantelzorgers. Voor hen is Familienet bedoeld. Het is een beveiligde pagina op internet voor bijvoorbeeld je moeder, vader of kind en iedereen die voor hen zorgt.

Betrokken mantelzorgers kunnen er taken verdelen, overleggen, een agenda bijhouden en familienetbelangrijke of leuke informatie delen. “Mantelzorg wordt zo denk ik ook gemakkelijker” aldus Maarten Bloemink, directeur Familienet. “Wie maait het gras, wie brengt moeder naar de huisarts? Dat regel je samen op Familienet. Maar ook foto’s en video’s over het dagelijks leven spelen een belangrijke rol.”

Familienet bestaat al sinds 2006 en wordt succesvol gebruikt in meer dan 500 zorginstellingen in Nederland en België. We kregen steeds vaker de vraag of Familienet ook buiten de zorginstelling is te gebruiken. Dat is vanaf nu mogelijk!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen