Artsen leren van elkaar

Array

Eerste Meander Opleidingscongres: artsen leren van elkaar
Voor het eerst vond in Meander Medisch Centrum het Meander Opleidingscongres plaats. Tijdens dit congres deelden medisch specialisten, opleiders, arts-assistenten en co-assistenten de nieuwste inzichten en kennis met elkaar. Hiermee blijft de kwaliteit van de medische opleidingen en daarmee de zorg op het hoogste niveau, passend bij het karakter van Meander als topklinisch opleidingsziekenhuis.

Het congres op 6 oktober werd gesponsord door Rabobank Amersfoort & Eemland, een belangrijke partner voor Meander Medisch Centrum op onder meer het gebied van kennis delen.

Gastsprekers waren hoogleraar Bas Haring, cultureel antropoloog, Arjan Erkel, voormalig medewerker Artsen zonder Grenzen en Mark Stienen, facilitator Rabobank Cultuurprogramma. Zij gaven hun visie op leren vanuit hun perspectief: “Leren gaat over kwetsbaarheid en de moed om niet perfect te zijn”, aldus Mark Stienen. Bas Haring gaf op inspirerende wijze handen en voeten aan het zélf nieuwsgierig zijn. Arjan Erkel sprak uit eigen ervaring vanuit zijn gijzeling: ”Leren is op zoek gaan naar je eigen belemmering en het geven van ruimte aan de ander”.

Prijs beste opleider
Daarnaast waren er diverse workshops over onder meer intervisie, tijdsdruk, het geven van feedback en leerstijlen. Tevens werd de prijs uitgereikt aan ‘de beste opleider van Meander Medisch Centrum’: MDL-arts Reinoud Vermeijden. “Een rolmodel voor opleiders, supervisoren en arts-assistenten”, aldus zijn collega-opleider en radioloog Henk Jan Baarslag.

Het eerste Opleidingscongres was een groot succes. “Samen leren gebeurt continu, tussen zorgverleners onderling op hun eigen vakgebied. Als we ons ook vanuit verschillende invalshoeken kunnen verbinden, geeft dat een extra waardevolle verdieping aan het gezamenlijk leren,” aldus Anita Wydoodt van de Raad van Bestuur.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen