Jongeren met diabetes geven zich bloot

Array

Magazine “De Naakte Waarheid” voor&door jongeren met diabetes
Als jongere ben je met van alles bezig: uitgaan, zelfstandig gaan wonen, reizen, relaties, het halen van je rijbewijs en solliciteren. Voor jongeren met diabetes type 1 geldt precies hetzelfde: je wilt voluit kunnen leven. Maar (onbewust) ben je wel de hele dag met je diabetes bezig. Om de impact van diabetes aan de buitenwereld te laten zien brengt JONG met diabetes het magazine ‘De Naakte Waarheid’ uit op 14 november, Wereld Diabetes Dag.

unnamed(1)11 jongeren met diabetes geven zich hierin letterlijk en figuurlijk bloot. Ze staan zonder kleding in het magazine met hun insulinepomp en prikpennen goed zichtbaar. Waarom naakt? Diabetes zie je vaak niet aan de buitenkant. Toch neem je je diabetes altijd mee, 24/7, iedere dag weer. De jongeren willen onverbloemd laten zien hoe dat is. Daarnaast vertellen ze open over hun leven met diabetes. Hoe heeft het invloed op hun carrière? En op relaties? Wat voor complicaties kun je krijgen? Verbergen ze hun diabetes voor de omgeving? Dat levert eerlijke portretten op van jonge mensen die leven met een ziekte die steeds meer jongeren treft.

Jongeren die lid zijn van Diabetesvereniging Nederland ontvangen De Naakte Waarheid thuis. Voor overige belangstellenden is het magazine te verkrijgen als je € 3,95 doneert aan JONG met diabetes.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen