Live-verbinding tussen ouders en baby met Babybeeld

Array

De Saxenburgh Groep heeft onlangs op de kinderafdeling van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg Babybeeld in gebruik genomen. Met dit systeem kunnen ouders hun kind live zien via computer, tablet of mobiele telefoon.

Sommige baby’s hebben na hun geboorte extra zorg nodig en liggen op de kinderafdeling in een bedje of couveuse. Via Babybeeld hebben ouders nu de mogelijkheid om hun baby op elk gewenst moment van de dag te volgen met gebruikmaking van ICT, ook al zijn ze niet in de directe nabijheid. Het systeem is alleen toegankelijk voor de ouders door een eigen inlogcode.

Er is geen geluid bij het beeld en er zijn geen andere kinderen te zien, zodat de privacy is gegarandeerd. De ouders zelf kunnen ervoor kiezen om de code te delen met bijvoorbeeld grootouders.

Stukje zorg en rust
Ouders die Babybeeld gebruiken zijn erg enthousiast. De familie Roelofs uit Langeveen is daar een voorbeeld van. Hun zoontje Daan verbleef een tijdje in het ziekenhuis in Hardenberg. Moeder Roelofs: “Ik heb een keizersnede gehad en was voor vervoer naar het ziekenhuis afhankelijk van anderen. Het is dan perfect dat je overdag je kindje in de gaten kunt houden. Zo zag ik op m’n mobieltje dat Daan wat onrustig was. Ik belde naar de afdeling en daar hebben ze hem z’n speentje weer gegeven. Zo neem je zelf toch een stukje zorg voor je rekening. Het geeft bovendien rust als je ziet dat je kindje lekker ligt te slapen. Mijn man pakt op het werk in de pauze zijn mobiel en kijkt dan naar onze zoon. We kunnen zien dat hij goed verzorgd wordt.”

Teamcoach Christa Cremer: “Babybeeld is geheel van deze tijd en maakt het mogelijk dat ouders nòg meer betrokken zijn bij hun kind. Dat is goed voor de binding tussen ouders en kind en het maakt de overgang naar huis een stukje gemakkelijker.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen