Als plassen moeilijker gaat

Array

Bijna iedere man krijgt er ooit mee te maken: een goedaardige vergroting van de prostaat. Het is een normaal verschijnsel bij het ouder worden, maar niet iedereen heeft er last van. Je merkt het eigenlijk pas als plassen moeilijker wordt of pijn gaat doen. Daar is iets aan te doen. In Maasziekenhuis Pantein kunnen mannen met een vergrote prostaat goed en snel worden geholpen met de GreenLight-laserbehandeling.

Groeiende prostaat

De prostaat ligt om de plasbuis heen. Als de prostaat gaat groeien, bestaat de kans dat deze de plasbuis dicht duwt. Het wordt dan moeilijker de urine door de plasbuis te persen. De urinestraal wordt minder krachtig en je kunt het gevoel hebben dat de blaas niet helemaal leeg wordt. Vaker plassen (ook ’s nachts) en een branderig gevoel bij het plassen komen ook regelmatig voor.

GreenLight-laserbehandeling

Met de GreenLight-laserbehandeling is het mogelijk om zeer precies weefsel te verwijderen zonder de onderliggende cellen te beschadigen. Cathy Balk, uroloog in het Maasziekenhuis: “Het voordeel van een laserbehandeling is dat de kans op bloedingen kleiner is. Patiënten die bepaalde bloedverdunners moeten blijven gebruiken kunnen met de lasertechniek wel behandeld worden.”

Patiënten kunnen meestal de volgende dag al naar huis.

Verwijzing nodig

Voor een afspraak op de polikliniek urologie in het Maasziekenhuis is een verwijzing van de huisarts nodig. Tijdens dit polibezoek kijkt de uroloog of het nodig is om een prostaatoperatie uit te voeren. Zo ja, dan wordt gekeken welke techniek het beste bij die patiënt kan worden toegepast.

Bron: Maasziekenhuis Pantein

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen