Veilig appen met ziekenhuis Nij Smellinghe

Array

Vanaf april kunnen patiënten van de afdelingen Cardiologie en Dermatologie appen met hun eigen behandelaar, bijvoorbeeld de arts. Via de beveiligde en gratis BeterDichtbij app kunnen patiënten praktische én medische vragen rechtstreeks stellen aan hun behandelaar (bijvoorbeeld de arts) op het moment dat het hun uitkomt. BeterDichtbij is een extra service en vergroot de bereikbaarheid van het ziekenhuis.

Vraag stellen wanneer het uitkomt

“Voor of na een ziekenhuisbezoek zitten patiënten vaak met allerlei vragen. Vaak wachten patiënten dan tot de volgende afspraak of stellen deze vragen telefonisch. Nu kan het gelijk via de mobiele telefoon of computer. Het gaat dan om praktische vragen zoals de openingstijden of parkeren. Maar ook medische vragen. Bijvoorbeeld omdat de patiënt zich zorgen maakt over de genezing van een wond.

Door het meesturen van een foto via de app kan een arts meekijken en advies geven. Dit kan eventueel een extra bezoek aan het ziekenhuis besparen. Patiënten kunnen snel, veilig en makkelijk vragen stellen via de BeterDichtbij app op een moment dat het hun past,” aldus Bert Kleinlugtenbeld, Voorzitter Raad van Bestuur ziekenhuis Nij Smellinghe. 

Ziekenhuis Nij Smellinghe eerste Friese ziekenhuis

BeterDichtbij is om niet-spoedeisende vragen te stellen aan het ziekenhuis of behandelaar. Het gebruik van BeterDichtbij is simpel, omdat het lijkt op WhatsApp. De appjes van patiënten komen via een beveiligd berichtenprogramma binnen op de desbetreffende polikliniek en worden altijd binnen drie werkdagen beantwoord.

Ziekenhuis Nij Smellinghe is het eerste Friese ziekenhuis dat gebruik maakt van BeterDichtbij. In Nederland maken 16 ziekenhuizen en steeds meer huisartsen gebruik  van deze app. Ziekenhuis Nij Smellinghe start in april 2019 met de afdelingen Cardiologie en Dermatologie. Vanaf mei kunnen patiënten ook vragen stellen aan de afdeling Maag, Darm en Leverziekten (MDL). “We gebruiken de aankomende maanden om ervaring op te doen met BeterDichtbij om later dit jaar de app verder uit te rollen in ons ziekenhuis” aldus Kleinlugtenbeld.

Tijdens onze Open Dag op zaterdag 13 april (10.00 – 15.00 uur) kan er kennis worden gemaakt met de BeterDichtbij app en vragen worden gesteld.

Bron: Nij Smellinghe

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen