Verscherpt toezicht voor Stichting Mosae Zorggroep

Array

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Mosae Zorggroep onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen.

Stichting Mosae Zorggroep verleent ouderenzorg en thuiszorg in Maastricht en omgeving. Mosae heeft meerdere locaties. De inspectie bezocht er twee, Campagne en Scharwyerveld. Op de locatie Scharwyerveld woonden op het moment van het inspectiebezoek 77 mensen. Op de locatie Campagne woonden op het moment van het bezoek 149 mensen.

Wat is er aan de hand?

De inspectie volgt Mosae al geruime tijd. Sinds 2017 zijn meerdere bezoeken gebracht. Ook sprak de inspectie met de bestuurder, de raad van toezicht en de cliëntenraad. De inspectie ziet tekortkomingen op de thema’s persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. Het bestuur van Mosae stuurt onvoldoende op kwaliteit. Bovendien gaan de verbeteringen te langzaam. Daarom stelt de inspectie nu een verscherpt toezicht in.

Hoe nu verder?

Het verscherpt toezicht duurt zes maanden. In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie Mosae zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken. Tussentijds beoordeelt de inspectie de resultatenrapportages en de uitkomsten van bezoeken. Voor het einde van het verscherpt toezicht besluit de inspectie of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven. De inspectie kan ook verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Bron: IGJ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen