Laboratorium van Treant klaar voor de toekomst met nieuw informatiesysteem?

Array

Duizenden monsters van bloed, urine, ontlasting en sperma van patiënten uit deze regio onderzoeken de medewerkers van het Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL) van Treant dagelijks. Half april nam Treant een nieuw laboratoriuminformatiesysteem in gebruik waardoor medewerkers deze onderzoeken in de toekomst sneller en nog beter kunnen uitvoeren.

Het KCL is voor dokters, huisartsen en patiënten heel belangrijk voor het stellen van een diagnose. Bijvoorbeeld om te bepalen of iemand een bepaalde ziekte of aandoening heeft. Ook preventief onderzoek kan nodig zijn, om te kijken of voorgeschreven medicijnen hun werk doen. Na een tijd van veel voorbereidingen werd het nieuwe laboratoriumsysteem in gebruik genomen op de ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen en Scheper in Emmen. Op ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal verricht Certe het laboratoriumonderzoek.

Sneller en beter

Het werken met verschillende systemen is door de ingebruikname van het nieuwe systeem verleden tijd. Bovendien wordt er flink bespaard op kosten. Aanvragers (huisartsen en dokters in het ziekenhuis) en daarmee patiënten, kunnen dankzij het nieuwe systeem sneller en beter geholpen worden, licht klinisch chemicus Paula Engbers toe. ‘Zo kunnen we onze aanvragers bijvoorbeeld vaker, sneller en met een breder analysepakket van dienst zijn. En of een patiënt nu in het Scheper of Bethesda is: alle gegevens staan in één systeem. Dat is makkelijker voor de medewerkers op ons laboratorium en daarmee ook voor de dokter die de gegevens voor zijn of haar patiënt opvraagt. Het laboratorium is nu optimaal uitgerust en we kunnen in de gehele regio optimale laboratoriumdiagnostiek bieden.’

Bron: Treant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen