Nieuwe update Eetmeter 2002 beschikbaar

0
1626

DEN HAAG, 7 mei 2005
Alle gebruikers van de EetMeter 2002 kunnen nu gratis een nieuwe update downloaden (versie 1.4.0.0, april 2005). Hierin zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de vorige versie. Zo is rekening gehouden met de nieuwe normen voor voedingsstoffen en de energiebehoefte. Verder is de informatie over voedingsstoffen en gezonde voeding vernieuwd.
Met de EetMeter 2002 kunt u zelf beoordelen of uw voeding voldoet aan de normen voor een gezonde voeding. U kunt een maaltijd of een totale dagvoeding beoordelen op energie (in joules of calorieën), waarbij apart wordt aangegeven hoeveel eiwitten, koolhydraten, (on)verzadigd vet, vezels, water, vitamines (A, B1, B2, B6, B11, B12, C, D, E en nicotinezuur), mineralen (Na, K, Ca, Mg, Fe, Se, en Zn) er in uw voeding zitten. Op basis van deze beoordeling geeft de EetMeter waar nodig voedingsadvies.
De EetMeter 2002 bevat meer dan 2000 voedingsmiddelen en gerechten. Daarnaast kan men zelf ook eigen recepten (bijvoorbeeld papa’s pasta) berekenen en toevoegen aan de tabel. Mocht er een voedingsmiddel worden gebruikt dat niet in de tabel staat, dan kan dat ook zelf,met behulp van de voedingswaarde die op het etiket van het product staat, worden toegevoegd. De cd-rom is geschikt voor mensen met diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, overgewicht en ondergewicht. Door de uitbreiding van de voedingsstoffen is de EetMeter 2002 ook een handig hulpmiddel voor professionals.
Bron Voedingscentrum.nl