Hartpatient beter seksleven met beweging

Array

Mannen die kampen met hartproblemen én een slecht seksleven moeten gaan bewegen. Uit een Italiaans onderzoek blijkt dat met een beetje beweging de prestaties in bed al een stuk verbeterd zijn. Een stukje fietsen en drie keer per week een paar rek- en strekoefeningen doen, is al voldoende voor een prettiger seksleven.

De erectiepil Viagra en andere impotentie-pillen mogen niet samen geslikt worden met medicijnen tegen hartkwalen. Dit levert voor mannen met hartkwalen en verminderd libido problemen op. Hoewel er nog verder onderzoek nodig is, geven de Italiaanse onderzoekers wel aan dat uit het eerste onderzoek in ieder geval is gebleken dat ‘simpele oefeningen een grote rol spelen bij het verbeteren van de seksdrive’.

De onderzoekers volgden 59 mannen met chronische hartproblemen die allemaal al drie maanden geen ernstige klachten hadden gehad. De helft van de mannen volgde een trainingsprogramma, de anderen hielden zich aan hun normale dagelijkse routine. Het trainingsprogramma was zeker niet zwaar. De mannen moesten een stukje rustig fietsen en drie maal per week rek- en strekoefeningen doen.

Aan het einde van de studie bleek niet alleen dat de getrainde mannen een hogere zuurstof opname hadden, ze bleken ook een verbetering van hun seksleven te ondergaan. Ze kregen vaker een erectie en gaven aan een prettiger leven met hun partner te hebben.

Bron: Planet

Recente artikelen