Brainfood 4 kids

Brain food voor kidsBrain food voor kids
Nicola Graimes
Gezond eten is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar weet je ook dat je met de juiste combinatie van vitamines en mineralen de concentratie, het geheugen en het leervermogen van kinderen kunt verbeteren? Het boek Brain Food voor Kids van Nicola Graimes maakt je als ouder bewust van wat goed én ongezond eten is voor je kind. Met welke voedingsmiddelen wordt je hyperactieve kind rustiger, wat helpt bij slaapproblemen, hoe schotel je je kleine een goed ontbijt voor?

Ieder kind wordt geboren met een bepaald intelligentieniveau. De vraag die de schrijfster dermate fascineerde, dat ze uitgezocht heeft hoe ze de mentale vermogens van kinderen met gezonde voeding en een actief leven kan verhogen.

Haar actieplan:

  • Lichaamsbeweging

Kinderen bewegen over het algemeen te weinig. Dus ga met je kleine lopen of rennen, springen, stoeien of zet ‘m op zijn driewieler.

  • Ontbijt moet!

Ontbijten is de beste manier om de hersencellen op gang te krijgen en het geheugen en de concentratie te verbeteren. Dus toch maar ‘Daar komt een treintje’als je kind geen zin heeft!

  • Geef je kind regelmatig kleine porties

Kinderen hebben behoefte aan veel energie en hebben daarom voedaam eten nodig in regelmatige kleine porties die die energie kunnen leveren. Houdt ook de bloedsuikerspiegel op peil, zodat je niet voor verrassingen midden in de supermarkt komt te staan…

  • Vers is altijd goed

Nog steeds krijgen kinderen té weinig verse groente en fruit per dag, terwijl deze een belangrijke bron zijn van antioxidanten, vitaminen en mineralen.

  • Vis

Inmiddels uit onderzoek gebleken: het gebruik van visolie kan het IQ verhogen én het blijkt goed te zijn voor kinderen met ADHD en dyslexie.

  • Weg met junkfood

Ozo verleidelijk, ook voor je zelf. Maar eten dat veel vetten, suikers en kunstmatige toevoegingen bevat is voor niemand goed. Zeker niet voor een klein kind in de groei!

  • De rol van ijzer

IJzer heeft invloed op de IQ-score, maar een tekort veroozaakt een vertraagde ontwikkeling, slechte concentratie, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen en zelfs een depressie (al zal je kleine daar niet snel in belanden). Let daarop dus!

  • Water

Altijd goed: water drinken. Gewoon uit de kraan, want het water in Nederland is van uitstekende kwaliteit. Wen je kind én jezelf eraan.

Verder staat dit kleurrijke boek boordevol weetjes, illustraties, heerlijke recepten voor elk moment van de dag met namen als Wondergehakt en Stimulerende Zalmkoeken. Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn, dát bewijst de schrijfster zonder meer. Enkele recepten zijn opgenomen in de Zomerse Recepten Special op deze site.

Brain Food voor Kids is verkrijgbaar bij Uitgeverij Thema, ISBN 90 5871 2656.

Recente artikelen