Derde nascholingscursus voor European Health Execiutives

Array

ERVAREN RVB LEDEN, TOPAMBTENAREN, MANAGERS EN ZORGINKOPERS ZIJN WELKOM OP DERDE NASCHOLINGSCURSUS VOOR EUROPEAN HEALTH EXECUTIVES
In januari 2006 start voor de derde maal de European Health Executive (EHE) programma voor ervaren leidinggevenden in de gezondheidszorg. In de vorige twee groepen waren de meeste deelnemers tussen de 45 en 55 jaar oud, al jaren in een leidinggevende positie, werkzaam bij overheidsinstanties, zorgverzekeraars of een zorgverlenende instelling.

Deelnemers ervoeren als grote winst het kennis nemen van andere vormen vAn beleidsvoorbereiding en -uitvoering dan in Nederland. Zowel de docenten als de medecursisten bleken hiervoor uitstekende bronnen van informatie. Het onderwijs wordt om de twee maanden gegeven in blokken van drie dagen in steeds weer een andere universiteitsstad. Zij vergrootten hun handelingsrepertoire aanzienlijk. Achtereenvolgens doet de groep de volgende steden aan: 1. Durham, nabij het Engelse York 2. Stockholm 3. Budapest 4. Berlijn en 5. Utrecht.

De leerstof en de vele excursies zijn gericht op ketenzorg, multidisciplinaire samenwerken en regionale samenwerking. Van dinsdag 25 oktober tot en met vrijdag 28 juni doet de thans draaiende groep Utrecht aan.  Zorgprogrammering en zorginnovaties vormen daar het centrale thema. Wil je bij wijze van spreken een gratis proefles voordat je je definitief aanmeldt voor de cursus die eind januari 2006 start?

Wil je nu al meer informatie over de cursus 2006? Stuur dan een email naar oud RVB lid dr. Henk van der Steeg die samen met Guus Schrijvers voor Nederland de contactpersonen zijn. Henks emailadres is [email protected] Via hem kun je ook makkelijk in contact komen met de enthousiaste deelnemers van cursus 1 en 2.

Bron: Julius Centrum

Recente artikelen