Bus ontplofte voor gebouw British Medical Association

1
162

De dubbeldekker die donderdag in Londen werd opgeblazen, stond pal voor het gebouw van de British Medical Association (BMA). Aanwezige artsen verleenden eerste hulp op straat en brachten gewonden het gebouw in.  Onder de gewonden in het gebouw vond direct triage plaats. Slachtoffers werden overgebracht naar een kinderziekenhuis vlakbij. Op www.nu.nl staat een beeldreportage met een foto van BMA House.

Vorig artikelZiek van de airco?
Volgend artikelAnticonceptiepil: Nederland conservatiefste land
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

1 REACTIE

  1. Vanuit de hele wereld hebben artsenorganisaties hun medeleven betoond over de aanslag op de dubbeldekker die twee weken geleden voor het gebouw van de British Medical Journal (BMA) plaatsvond.
    Medewerkers van de BMA hebben gisteren een herdenkingsdienst in de tuin bij het BMA House gehouden. Er is een telefonische hulplijn geopend voor medewerkers en artsen. Op de BMA-website staat een uitgebreide toelichting: ‘A leaflet to help you understand your feelings and reactions in the weeks and months ahead.’

    De BMA heeft voor de adhesiebetuigen een speciaal e-mailadres in het leven geroepen: YourThoughts@bma.org.uk. Ruim twintig internationale organisaties hebben gereageerd, waaronder artsenorganisaties uit Zuid-Korea, Thailand, Canada, Armenië en Argentinië.

    Op de site dankt een slachtoffer de artsen van BMA House voor de goede zorgen. Een voorbijganger merkt op dokter Khan te hebben herkend, die triagewerk deed vlak na de aanslag. ‘Dr Khan worked at the King Faisal Specialist Hospital, Riyadh, in the early 1990s where I worked as a registered nurse’, schrijft de vrouw. Ook uit de Verenigde Staten, Australië en Ierland zijn reacties gekomen
     

Comments are closed.