Dossiers huisartsen gekoppeld

0
159

De medische dossiers van patiënten van Drentse huisartsen worden via een nieuw netwerk gekoppeld met de vier doktersposten en ziekenhuizen in de provincie. Dat zegt directeur Maarten Stuker van de Centrale Huisartsendienst Drenthe.
De dienst heeft een half miljoen euro gekregen om het grootschalige ICT-project uit te voeren, daarbij komt een groot deel van de subsidie van het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (NICTIZ).
Volgens Stuker behoort dit project landelijk tot de voorlopers in elektronische koppeling van patiëntengegevens. Ruim 200 huisartsen en de Drentse ziekenhuizen krijgen zo via een gesloten netwerk verbinding met elkaar.
Stuker verwacht dat eind 2006 zeker 80 procent van de huisartsen in Drenthe gekoppeld is, waarbij de rest daarna volgt. De informatie van ruim 480.000 patiënten in Drenthe is dan ook oproepbaar bij de huisartsenposten in Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel. De huisartsenposten, waar de doktersdiensten buiten kantoren worden gedraaid, hebben tot nu toe geen beschikking over patiëntendossiers.
Stuker benadrukt dat het puur gaat om gegevens over medicijngebruik, kwalen en de uitslagen van recente onderzoeken. Bron: Dagblad van het Noorden