Nederlandse arts in dopingtribunaal

Array

Clubarts van BVO Vitesse uit Arnhem,  Dr. Peter van Beek (59),  is door de ATP (de vakbond voor professionele tennisspelers) benoemd als één van de drie deskundigen in het Antidoping Tribunaal dat één van de komende dagen bijeenkomt in New York om de van doping verdachte speler Guillermo Cañas uit Argentinië te horen. De nummer 8 van de wereldranglijst werd in februari 2005 betrapt op doping tijdens het toernooi van Acapulco (Mex) en is in staat van beschuldiging gesteld.

De uitspraak van het tribunaal dat, naast Dr. Van Beek als medisch deskundige, nog bestaat uit een juridisch deskundige en een laboratoriumdeskundige, is bindend.

Van Beek, die jarenlang als sportarts werkzaam was op ‘Papendal’ en sinds 1985 aan Vitesse is verbonden, voelt zich zeer vereerd met deze benoeming. “Het is toch een blijk van waardering. Ik ben als president van de medische commissie natuurlijk jarenlang betrokken geweest bij de dopingproblematiek in de topsport en waarschijnlijk ben ik mede daarom als medisch deskundige benoemd in het tribunaal. Het is een serieuze aangelegenheid. Tenslotte praten we hier over de nummer 8 van de wereld.”

Vooralsnog gaat het om een éénmalige uitnodiging.

Recente artikelen