Zeker 17 doden door mysterieuze ziekte in China

Array

Zeker zeventien boeren zijn in het zuidwesten van China overleden aan de gevolgen van een nog onbekende ziekte nadat zij zieke varkens of schapen hadden geslacht. Nog 41 anderen zijn in de afgelopen vier weken ziek geworden, van wie er twaalf in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua zondag bekendgemaakt.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie lijkt de ziekte niet gerelateerd te zijn aan de vogelpest – een virale ziekte die sinds 2003 in Vietnam, Thailand, Cambodja en Indonesië al zeker 57 mensen het leven heeft gekost. Volgens Xinhua zijn Chinese artsen van mening dat de nieuwe, mysterieuze ziekte niet van mens op mens kan worden overgedragen.

De Chinese overheid neemt voorlopig aan dat het om een bacteriële infectieziekte gaat. Speciale teams zijn in de getroffen provincie Sichuan samengesteld om de exacte oorsprong van de ziekte te achterhalen. De symptomen van de ziekte zijn hoge koorts, vermoeidheid, misselijkheid en braken. In een later stadium krijgen de patiënten onderhuidse bloedingen en kunnen ze in coma raken.

Bron: Nieuws.nl

Recente artikelen