Niet gecategoriseerd

Artsen Slotervaart willen samen met NKI-AVL

Array

NKI-AVL komt met samenwerkingsvoorstel

Op verzoek van de medische staf van het Slotervaartziekenhuis heeft het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) een samenwerkingsvoorstel opgesteld.
Het voorstel zou op termijn moeten leiden tot een bestuurlijke en organisatorische samenwerking tussen het Slotervaart en het NKI-AVL.

Oncologische patiëntenzorg
Hoofddoel van het voorstel is een intensievere samenwerking op het gebied van de oncologische patiëntenzorg. Het voorstel gaat uit van het behoud van 80 tot 90 procent van de klinische activiteiten van het Slotervaart.



Stem voor medische staf
De medische staf van het Slotervaart krijgt een belangrijke stem in de concrete uitwerking van de financiële taakstelling voor de kliniek en de keuze van de toekomstige samenwerkingspartners.

Tegen samenwerking met VUmc
De directies van het Slotervaartziekenhuis en het VUmc hebben onlangs afgesproken dat beide ziekenhuizen intensief gaan samenwerken. Het NKI-AVL vindt dat in die samenwerking te weinig rekening gehouden met de belangen van de patiënten van het NKI-AVL. Ook zijn er nauwelijks signalen dat de klinische activiteit van het Slotervaart voldoende overeind wordt gehouden. Voor het NKI-AVL zijn dit de belangrijkste redenen om het verzoek van de medische staf van het Slotervaart te honoreren.

Garant voor lening
Het voorstel kan volgens het NKI-AVL een kostenbesparing van 10 miljoen euro opleveren. Daarmee wordt de bezuiniging van 20 miljoen euro, die moet worden opgebracht door de instellingen in Amsterdam-West, voor een groot deel ingevuld. Als bijdrage voor het zoeken naar een oplossing voor de financiële problemen van het Slotervaart, is het NKI-AVL bereid een garantieverklaring af te geven voor de rente van dit bedrag. Gedurende die periode wordt het voorstel nader uitgewerkt.

Bron: NKI-AVL
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.