Big-Brotherverpleegkundige mogelijk geschorst

Volgens velen is ze de grote smaakmaker van de lopende Britse Big Brother-serie. Toch wordt verpleegkundige Makosi Musambasi mogelijk geschorst vanwege onveilige seks met een andere bewoner. Daarmee zou ze de goede reputatie van het vak in diskrediet hebben gebracht. Musambasi wordt vooral verweten onveilige seks te hebben gehad tijdens een bubbelbadscène.

Daarnaast zou ze in de serie hebben gezoend met een vrouw, een man oraal bevredigd hebben en constant naakt rondlopen. Bij de Britse organisatie die de kwaliteit van verpleegkundigen bewaakt (de Nursing and Midwifery Council) kwamen daarop al snel verschillende klachten over haar binnen. Collega’s menen dat ze als verpleegkundige altijd het goede voorbeeld moet geven. Eén collega diende zelfs een officiële klacht in, die de vakvereniging nu officieel onderzoekt.Mogelijk wordt ze geschorst. Speciaal voor de serie heeft de 24-jarige Zimbabwaanse ontslag genomen als cardiologieverpleegkundige. Vorige week zei ze na Big Brother graag weer als verpleegkundige aan de slag te aan.

Bij het publiek heeft ze zich inmiddels wel populair gemaakt, ze aakt dan ook een aanmerkelijke kans de serie te winnen.
Bron: Verpleegkundignieuws

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen