Verlies Pharming loopt op door onderzoekskosten

Array

Biotechnologiebedrijf Pharming is in het tweede kwartaal van 2005 dieper in het rood beland als gevolg van hogere onderzoekskosten. Het bedrijf uit Leiden leed een nettoverlies van euro 4,2 mln, vergeleken met een verlies van euro 3,2 mln in dezelfde periode vorig jaar.  Per aandeel kwam het verlies  uit op euro 0,05, gelijk aan het verlies een jaar eerder. Pharming zag de omzet licht dalen van euro 283.000 naar euro 277.000. Pharming volop in gesprek met potentiële partners De onderneming had in het tweede kwartaal euro 4,5 mln aan kosten, waarvan euro 2,3 mln voor onderzoek en ontwikkeling, euro 1,2 mln voor operationele activiteiten en euro 0,6 mln in verband met verkoop-, algemene en administratieve kosten. De kosten komen vooral door de ontwikkeling van Pharmings belangrijkste technologie, de zogenoemde recombinant human C1 inhibitor. De C1-remmer wordt ontwikkeld tegen het zogenoemd erfelijk angio-oedeem (plotselinge zwellingen van zacht weefsel, in bijvoorbeeld het gezicht of de buik, met soms fatale gevolgen).

Het tweedekwartaalverlies van Pharming was kleiner dan de verwachting van analisten van effectenhuis Kempen & Co , die op een nettoverlies van euro 4,9 mln hadden gerekend. Per aandeel ging Kempen & Co uit van een verlies van euro 0,06, net als Rabo Securities.

Pharming had per 30 juni 2005 euro 24,7 mln in kas, tegen euro 25,8 mln per eind december 2004. Het verlies uit operationele activiteiten bedroeg in het tweede kwartaal van 2005 euro 4,3 mln, tegen euro 3,6 mln een jaar eerder.
Bron: FD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen